/‘BRAVO’ Hrvatski predstavnici na Svjetskom prvenstvu za plivače s Down sindromom; osvojene prve medalje!

‘BRAVO’ Hrvatski predstavnici na Svjetskom prvenstvu za plivače s Down sindromom; osvojene prve medalje!

Hrvatski Down sindrom reprezentativci otputovali su na Svjetsko prvenstvo za plivače s Down sindromom koje se održava od 15. do 23. listopada u Albufeiri, u Portugalu. Već prvoga dana osvojene su i prve medalje!

Josipa Nekić, izbornica za DS plivanje najavila je hrvatske predstavnike na Svjetskom prvenstvu.

“Hrvatska ima tri predstavnika: Luciju Mijolović iz Plivački Klub Zadar koja nastupa u pratnji trenerice Danijele Kurtin, Mariju Pinjuh iz PK Natator u pratnji trenera Ivana Perzela i Nikolu Koseca iz Plivačkog Kluba Vidra u pratnji trenerice Višnje Bunić.

Naši najbolji plivači s Down sindromom nastupit će kroz 5 dana natjecanja u disciplinama u kojima su ostvarili kvalifikacijske norme. Lucija nastupa u disciplinama 50m, 100m i 200m prsno, 50 i 100m slobodno, 100m delfin i 100m mješovito. Marija će nastupiti u disciplinama 50, 100 i 200m leđno,100m prsno, 50m delfin i 100m mješovito, a Nikola je norme ostvario na 50 m prsno, 50 i 100 m slobodno, 50 i 100m leđno i 50 m delfin.

Odlazak plivača na natjecanje organizira Hrvatski Paraplivački Savez. Natjecanje sufinanciraju klubovi i Ministarstvo turizma i sporta – sportski programi poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2022., pod nazivom “Novi horizonti plivača s Down sindromom-Svjetsko prvenstvo u Portugalu”.

Lijepe vijesti o nastupima i prvim osvojenim medaljama na društvenim mrežama je podijelio Plivački klub Natator.

“Prvog dan natjecanja nastupili su svi predstavnici hrvatske paraplivačke reprezentacije osoba s Down sindromom. Marija Pinjuh nastupila je danas u disciplini 50 m leđno te je isplivala 49.39 i s 8. vremenom u OPEN kategoriji ušla u popodnevno finale. U kategoriji T21- MASTER zauzela je 2./7 mjesto i osvojila medalju. Drugog dana natjecanja na SP Mariju očekuju nastupi u 2 discipline: 100 m prsno i 50 m delfin. Čestitke Mariji i njezinom treneru Perzelu.

Čestitke upućujemo i plivaču Nikoli Kosecu i plivačici Luciji Mijolović koja je također doplivala do finala u disciplini 200 m slobodno i u master kategoriji osvojila medalju”, stoji na Facebook profilu kluba.

mšm

Foto: Majda Pavleković