/‘BRAVO ZA BUBAMARCE’ Otvoren Buba Bar: Osobe s invaliditetom imaju pravo raditi i osjećati se korisno!

‘BRAVO ZA BUBAMARCE’ Otvoren Buba Bar: Osobe s invaliditetom imaju pravo raditi i osjećati se korisno!

Jedna lijepa priča stiže iz Vinkovaca. Buba Bar koji zapošljava osobe s invaliditetom otvoren je u srijedu, i to na oduševljenje brojnih koji se zalažu za bolje društvo. Iz udruge “Bubamara” ovim su se hvalevrijednim pothvatom pohvalili na društvenim mrežama, a reakcije su i više nego pozitivne.

“Danas smo otvorili Buba Bar. Napokon. Te uporabne dozvole valjda vrijede suho zlato. Nekima je danas bio prvi radni dan u životu na konkretnom i trajnom poslu. Vjerujemo da će neki i mirovinu ovdje zaslužiti. Što god tko rekao, osobe s invaliditetom koje to žele i mogu, imaju pravo raditi. Raditi i zaraditi. Osjećati se korisno i vrijedno, skrbiti sami o sebi. Mi, ne samo da želimo mijenjati stvari, mi moramo mijenjati stvari. Ovo društvo mora biti bolje. Za osobe s invaliditetom, bez obzira na vrstu i stupanj oštećenja alternativa socijalnoj pomoći i samilosti mora postojati. Jednu od tih alternativa Buba Bar želi ponuditi”, stoji na Facebooku udruge “Bubamara”.

“Bravo za sve! Sretno i veselo dalje! Sigurna sam da se vidimo u Bubi”, stoji u komentarima ispod objave.

“Mogu misliti koliko sreće, ponosa i pozitive na jednom mjestu. Želim vam puno uspjeha u radu, ali iznad svega ‘njihovog’ osobnog zadovoljstva jer su konačno uključeni, a ne isključeni. Od srca moje čestitke i jedva vas čekam posjetiti”, još je jedan od brojnih pozitivnih komentara.

I Udruga za sindrom Down-Zagreb podijelila je ovu lijepu vijest na svojim društvenim mrežama. Istaknuli su kako su ponosni na ovaj pothvat i poručili Bubamarcima: “Bravo i napokon!!!”.

Podsjetimo, udruga “Bubamara” već dugi niz godina okuplja osobe s invaliditetom. Osim informacijske i tehničke pomoći osobama s invaliditetom, udruga se bavi i aktivnim uključivanjem svojih članova u društvene sadržaje zajednice, kao i podizanjem kvalitete i neovisnosti života članova i njihovih obitelji. Od samog osnutka Udruga se sustavno razvijala te je svojim postignućima stekla zavidan utjecaj u zajednici.

Maja Šubarić Mahmuljin

Foto: Facebook/Bubamara Vinkovci