/Bruno Šimleša prehodao 515 kilometara za humanitarnu akciju Sve za nju: ‘Duša mi je puna’

Bruno Šimleša prehodao 515 kilometara za humanitarnu akciju Sve za nju: ‘Duša mi je puna’

Poznati sociolog i pisac Bruno Šimleša svoj je pothvat Via Adriatica Trail posvetio humanitarnoj akciji “Sve za nju” u kojoj se prikuplja novac za psihološku pomoć oboljelima od raka. Na pola puta od Istre do Prevlake zaustavio se u Kninu i zaključio ovogodišnji humanitarni pothvat prehodavši 515 kilometara uglavnom po planinama.

Još koji kilometar i gotovo polovica puta od rta Kamenjak u Istri do poluotoka Prevlaka na krajnjem jugu Hrvatske je savladana, javlja RTL.

“22 dana po buri i kiši i jakom suncu u Istri na početku, a kasnije nas je bura i kiša oprala. Ja sam se prehladio, glas mi još uvijek nije 100 posto. S nekoliko noktiju sam se oprostio, nema koji dio tijela me nije bolio, ali sve se isplati, duša je puna”, kaže sociolog i humanitarac Bruno Šimleša.

Njegov pothvat pozdravili su brojni oboljeli od raka, a na pojedinim dionicama su mu se pridružili i prijatelji.

“Hodala je prvih 400 kilometara sa mnom moja supruga, fantastično, razvalila je stazu, onda nam se pridružila i Doris Pinčić, Davor Rostuhar nakon toga, supruga Maja je otišla jer je počela škola, pa da barem netko bude roditelj dok ja hodam ovim planinama”, kaže Šimleša

Prva dionica, ukupno 515 kilometara, trasa je koja je od Istre vodila preko planinskih masiva i vrhova Velebita do Knina. “Via Adriatica Trail” dogodine se nastavlja iz Knina preko Dinare i Biokova do rta Oštro što je oko 600 uglavnom “planinskih” kilometara.

“Zaista nam je drago što je gospodin Šimleša odabrao Knin kao cilj svoje prve etape i kao start iduće i ovi zadnji koraci uspona na tvrđavu vjerujem da i njemu predstavljaju određenu simboliku, a svakako i nama”, kaže direktorica Turističke zajednice grada Knina Tamara Milković

“Evo sad sam dobio ‘update’, skupili smo 260 tisuća kuna za psihološku pomoć oboljelima od raka. Mi smo, supruga i ja, ostvarili jedan svoj veliki osobni cilj da uspijemo ovo izgurati do kraja”, kaže Šimleša

Tisuće i zdravih i bolesnih ljudi im se javljalo, ohrabrivalo ih i podržavalo, a to im daje snage da nastave i dogodine.

bkk

Foto: Facebook