/‘ČAK 60 SATI’ Naši kuhari kreću u obaranje Guinnessova rekorda, a sve za plemenitu svrhu!

‘ČAK 60 SATI’ Naši kuhari kreću u obaranje Guinnessova rekorda, a sve za plemenitu svrhu!

Kuhari Željko Ivnik i Vedran Habel pripremaju se postaviti rekord u timskom kuhanju. Kreću u petak u osam sati u ugostiteljsko-edukativnom centru inkluzije “The CookBook”. Za postavljanje rekorda zajedno planiraju neprekidno kuhati 60 sati, to jest, od petka ujutro do nedjelje navečer. Sve to moći će se izravno pratiti putem interneta.

Kako bi rekord ušao u slavnu Guinnessovu knjigu, Guinnessu se šalje snimka kuhanja s popratnom dokumentacijom. Ona uključuje potpisne liste čuvara koji se izmjenjuju svaka četiri sata.

Na postavljanje rekorda kuhari su se odlučili iz humanitarnih razloga.

Naime, tijekom obaranja Guinnessova rekorda prikupljaju se sredstva za Udrugu nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja (UNUO) kako bi se osobama s invaliditetom i intelektualnim teškoćama te djeci i mladima u nepovoljnom položaju omogućilo pohađanje edukativnih radionica u centru “The CookBook”.

Tamo oni stječu razne vještine koje im olakšavaju zapošljavanje u ugostiteljstvu te aktivno uključivanje u život zajednice.

Svaka fizička ili pravna osoba može sudjelovati u realizaciji ove priče. Svatko tko želi može ugraditi sekunde, minute i sate u ovaj pothvat. Što to znači? Svatko tko želi može kupiti neograničen broj sati po jediničnoj cijeni od 1.000,00 kuna do trenutka kada svi sati budu “prodani”. Moguće je kupiti i sekunde i minute, svaka uplata je dobrodošla. Cilj je oboriti rekord kuhanjem u trajanju od 60 sati. Iznos koji osoba odluči donirati uplaćuje se direktno na račun Udruge UNUO s opisom plaćanja “DONACIJA – Za Kuhanje nečega spektakularnog”.

Cijeli je projekt vođen motom: “Kuha se nešto spektakularno! Podrži i začini izazov!“.

Više o događaju možete saznati OVDJE.

mšm

Foto: Facebook