/Crveni križ osigurat će maske i dezinficijense za 23.000 starijih osoba

Crveni križ osigurat će maske i dezinficijense za 23.000 starijih osoba

Hrvatski Crveni križ pokrenuo je program “Čuvajmo ih” kojim će za 23.000 starijih osoba slabijeg imovinskog stanja, osigurati zaštitne maske i dezinfekcijska sredstva, a sve s ciljem smanjenja rizika zaraze korona virusom.

Iz Nacionalnog logističkog centra Hrvatskog Crvenog križa prema županijskim društvima Crvenoga križa krenula je distribucija osobne zaštitne opreme koja će tijekom studenoga i prosinca biti podijeljena korisnicima starijima od 65 godina, a koji su u sustavu Hrvatskog Crvenog križa. Sve korisnike diljem Hrvatske kontaktirat će društva Crvenoga križa te će ih informirati o načinu podjele i preuzimanja paketa sa zaštitnom opremom, priopćili su iz Crvenog križa.

“Situacija u kojoj živimo teško pada svima, a posebno našim starijim sugrađanima. Mi im pomažemo već mjesecima, ulazimo u njihove domove i svjesni smo da svi zajedno moramo paziti na njih i omogućiti im kvalitetnu zaštitu. Naši bake i djedovi nerijetko razgovore završavaju pozdravom ‘čuvaj se’, a sada je na nama red da im kao društvo pružimo podršku i sačuvamo ih, koliko je to moguće te im pošaljemo poruku kako su važni članovi naše zajednice koji obiluju mudrošću i životnim iskustvom od kojeg možemo učiti”, istaknuo je Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa.

Starije osobe, a posebno one koje žive u siromaštvu, iznimno su ugrožena skupina za vrijeme prirodnih katastrofa i kriza pa tako i pandemije. Covid-19 svima nam promijenio je svakodnevicu, ali najviše ipak starijim osobama kojima je ograničen kontakt s mlađim članovima obitelji, vrtićkom djecom i školarcima, prijateljima i kolegama, kažu u Crvenom križu.

Realizaciju ovoga programa podržali su Calzedonia Grupa i Međunarodni odbor Crvenoga križa s ciljem osvještavanja šire zajednice o važnosti skrbi za starije i nemoćne u vremenu pandemije.

Program “Čuvajmo ih” građani mogu podržati donacijom putem priloženog 2D koda.

bkk

Foto: Crveni križ