/‘DAJ ŠTO DAŠ’ Humanitarna akcija za beskućnike: Pokaži dobrotu malim djelima, uključimo se!

‘DAJ ŠTO DAŠ’ Humanitarna akcija za beskućnike: Pokaži dobrotu malim djelima, uključimo se!

U Zagrebu na javnim mjestima i objektima koji nisu namijenjeni za stanovanje boravi 700 do 1000 beskućnika od kojih je preko 30 posto s drugih područja RH. Među zagrebačkim beskućnicima je veliki broj osoba starije životne dobi, osoba sa psihičkim i intelektualnim poteškoćama te mladih koji su odrastali u dječjim domovima i udomiteljskim obiteljima.

Beskućnici su pretežito korisnici karitativnih pučkih kuhinja, u kojima konzumiraju samo jedan obrok dnevno. Humanitarna akcija “Daj što daš” trajati će od 4. svibnja do 13. lipnja. Prikupljenim materijalnim donacijama omogućit ćemo dodatnu prehranu i osnova sredstva za održavanje higijene, dok ćemo financijskim donacijama pomoći u poboljšanju kvalitete prehrane u pučkoj kuhinji.

U humanitarnoj akciji može se sudjelovati:

-doniranjem konzervirane hrane (paštete, mesni naresci i ostali trajni proizvodi) i higijenskih potrepština (jednokratne britvice, dezodoransi, vlažne maramice itd.) u Centar za pomoć i podršku beskućnicima i osobama u riziku od beskućništva, Ul. Kneza Branimira 53, Zagreb, ponedjeljkom 9-17h, uto-pet 9-15h.

-uplatom na IBAN humanitarne akcije HR4923600001502906915, Zagrebačka banka, model: 00, poziv na broj: 0405, opis: Humanitarna akcija. U sklopu akcije će se organizirati i humanitarni buvljak. Više informacija uskoro!

Iz Centra napominju: “Radi nedostatnih prostornih kapaciteta Centra trenutno nismo u mogućnosti primati odjeću i obuću! Sudjelovati možete i dijeljenjem ove objave.”

bl

Foto: Unsplash ilustracija