/‘Dalmalino uveseljava djecu 2019.!’ Humana akcija koja bolesnim mališanima donosi svijet igre, smijeha i radosti!

‘Dalmalino uveseljava djecu 2019.!’ Humana akcija koja bolesnim mališanima donosi svijet igre, smijeha i radosti!

Humana akcija “DALMALINO UVESELJAVA DJECU!” koju organizira Dječji klub Dalmalino održat će se u utorak, 22. listopada u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana. Odjel za pedijatriju će tako s početkom u 11 sati postati jedno veselije i sretnije mjesto za mališane koji se tamo liječe.

Dalmalino animatori i suradnici svojom glumom, pjesmom i plesom unose u bolničko okruženje novi način komunikacije s djecom bolesnicima i pokušavaju im otkloniti pažnju od bolesti i straha, donoseći na dječji odjel svijet igre, smijeha i radosti! U akciji sudjeluju: Miraculus Ladybug, Super Mario – svijet zabave, KUD Ljudevit Gaj Mače i Gimnazija A.G.Matoša Zabok.

U zimu 2009. godine Dalmalino je započeo s redovitim programom na odjelu Splitske Pedijatrije te ovu plemenitu akciju proširilo i na druge bolničke centre u Hrvatskoj – Zagreb, Rijeka, Varaždin, Pula, Zadar, Šibenik, Osijek i Dubrovnik.

Cilj je u zajedničkoj igri humanizirati prostor u kojem borave djeca, poticati i ohrabriti dijete na osamostaljenje, stvoriti odnose uzajamnog povjerenja i povezivanja.

U Programima u prostorima bolničkih igraonica u zabavno-edukativnim aktivnostima sudjeluju djeca u dobi do 18 godina. Projekt aktivno uključuje i roditelje, doktore, medicinsko osoblje, mlade volontere, studente i djelatnike iz obrazovnog sustava i sustava socijalne srbi. Akcija pridonosi razvoju civilnog društva kroz poboljšanje zdravlja djece i mladih, uvjeta odrastanja i zaštitu obitelji, te potiče razvoj volonterskog rada.

mšm

Foto: plakat