/DAR ZA PAMĆENJE – Evo kako se Dominik Livaković zahvalio 73-godišnjem treneru za svoju karijeru

DAR ZA PAMĆENJE – Evo kako se Dominik Livaković zahvalio 73-godišnjem treneru za svoju karijeru

Sportsku javnost proteklih je dana oduševio potez dvojice vratara, Dominika Livakovića (24) i Josipa Čondrića (26) koji su svom treneru golmana, za rođendan kupili automobil.

Jednostavno, ovaj dvojac već godinama individualno radi kod Željka ‘Dede’ Nježića (73), a zajednička suradnja započela im je još dok su obojica bili članovi NK Zagreb. I ti ga dečki ni danas nisu zaboravili, već su se svom treneru ‘zahvalili’ na topli ljudski način, piše 24sata.

Željko Nježić već desetljećima radi u Zagrebu, a kroz njegove je ruke prošla čitava plejada sjajnih golmana. Iskusni Deda trenirao je Stojkića, Piplicu, Tomića, Žitnjaka, Butinu, Mihačića, Solomuna, Vasilja…, čak se i dan-danas prisjeća na koji je način radio s kakvim golmanom. Ovaj je stručnjak prilično utjecajan u nogometnom, posebice golmanskom svijetu, a velik dio vježbi dostupan mu je i na YouTubeu. Neke od njih u svojim je treninzima koristio i Manuel Neuer. 

Dominik Livaković i Josip Čondrić svako ljeto rade po posebnom programu, pa je Livaković i poslije Svjetskog prvenstva u Rusiji, a prije početka ljetnih priprema s Dinamom radio s ‘Dedom’. Bez obzira na svjetsko srebro, pa i manjak odmora toga ljeta, Livaković je samo htio raditi. Pošteno trenirati, kao i čitavo vrijeme. Stoga su svoju zahvalu Željki ‘Dedi’ Nježiću odlučili prikazati na najljepši mogući način te mu kupili automobil.

mšm/24 sata

Foto: Facebook (Dominik Livaković)