/Darujmo djecu putem akcije ‘Neka Božić bude svima’

Darujmo djecu putem akcije ‘Neka Božić bude svima’

Akciju “Neka Božić bude svima 2018.” humanitarna udruga ‘FB Humanitarci Zagreb’ radi već osmu godinu, a pokušat će darovati oko 60 obitelji. Puno je to djece – od onih najmanjih, preko tinejdžera, pa do već onih koji su skoro i sami odrasli. Najveća je to i najzahtjevnija akcija koju provode, a uz osnovne namirnice – ulje, trajno mlijeko, šećer, tjestenina i riža, žele prikupiti i orahe, grožđice, mak, rum, suhi kvasac, čokoladu za kuhanje i naravno – puno slatkiša.

“U ovo predbožićno vrijeme voljeli bi za naše obitelji složiti lijepe božićne pakete hrane i darova za djecu. Uz osnovno (ulje, trajno mlijeko,šećer, tjestenina, riža, i slično) želimo za njih sakupiti i orahe, grožđice, mak, rum, vanilin šećer, prašak za pecivo, suhi kvasac, čokoladu za kuhanje, čokoladu u prahu, slatko vrhnje, šećer i pudinge u prahu, kokos brašno, majonezu, margarin, krastavce, grašak, konzervirano voće i još mnogo toga, kako bi zaista osjetili duh blagdana i sami mogli za svoje najmilije pripremiti kolače i ostale delicije. Uglavnom, sve ono što i sami sebi kupujemo. I naravno, puno slatkiša”, stoji na Facebook stranici Udruge.

Košaricu za prikupljanje namirnica će i ove godine imati u Garden Mallu. I ove su godine zamolili djecu da napišu pismo sa svojim željama Djedu Božićnjaku.

“Darovi i igračke ne moraju biti skupi, bitno nam je da su novi, da svako dijete zna da je dobilo dar samo za njega. Ovo su posebni blagdani i voljeli bi im pokušati ispuniti želje. Puno im znači sam proces raspakiravanja igračaka. Slobodno ih zapakirajte u lijepi papir, ako želite možete i neku poruku napisati za one malo veće, jer manja ionako vjeruju da im darove donosi Djedica/Isusek”, dodaju u objavi.

Napominju kako su se darovne kartice trgovačkih centara, pogotovo one City Centra One i Arena centra, proteklih godina pokazale kao idealan dar za tinejdžere (+15) s obzirom na to da si tamo mogu kupiti šminku, kozmetiku, obuću ili garderobu.

Kao i uvijek prikupljaju i one klasične darovne kartice (Konzum, Lidl, Kaufland i slično), kako bi si obitelj pred sam blagdan mogla kupiti svježeg mesa, voća i povrća, te svega što im još treba.

Donacije će zaprimati svaki ponedjeljak i četvrtak te prvu subotu u mjesecu, u njihovom malom prostoru na Lašćini, Lašćinska cesta 114 od 17 do 19 sati. Ostale informacije o tome gdje možete donirati nalaze se na Facebook stranici Udruge.

mšm/FB