/‘DARUJMO JOJ NAJLJEPŠI BOŽIĆNI POKLON’ Pomozimo joj da skupi za liječenje: Ivana se bori s rijetkom bolešću i uz to ima rak

‘DARUJMO JOJ NAJLJEPŠI BOŽIĆNI POKLON’ Pomozimo joj da skupi za liječenje: Ivana se bori s rijetkom bolešću i uz to ima rak

Ivana Ivančan boluje od rijetke bolesti, primarnog sklerozirajućeg kolangitisa, bolesti žućnih vodova zbog koje joj je potrebna transplatacija, ali kako joj je u međuvremenu dijagnosticiran rak, a bolest je uznapredovala, nade za liječenje u Hrvatskoj nema. Njezina prijateljica Antonija Šimunković na društvenim je mrežama podijelila apel Udruge volontera Podravke – Puls koji su za svoju kolegicu s posla pokrenuli ovu humanitarnu akciju i prikupljanje donacija.

Mogući spas Ivana vidi na liječenju u Njemačkoj, ali nažalost, sve troškove mora financirati sama. Trebala bi primiti četiri ciklusa imunoterapije, od kojih svaka košta 5155,56 eura. Ivana je sada na pola puta – pomozimo joj da skupi dovoljno da može primiti još dvije terapije! 

Uplatu u skladu sa svojim mogućnostima možete poslati na IBAN HR 2823400093103605517 s naznakom “Donacija za zdravstvene potrebe”.

“S T A N I  I P R O Č I T A J – T R E B A M O TE!

Da je teško tražiti pomoć vjerojatno svatko od nas zna, a najteže je tražiti pomoć za sebe. Zato smo svi tu zajedno da pomognemo!

Ivanu sam upoznala prije 3 godine, a spojila nas je jedna ne tako lijepa stvar, a to je bolest – dijagnoza primarnog sklerozirajućeg kolangitisa, rijetke bolesti, za koju najčešće čujete ili kada obolite od nje ili kada vam član obitelji od nje boluje. Spojila nas je ideja da pomognemo jedni drugima, a sada Ivana treba našu pomoć!

Ivana već dugo boluje od ove bolesti, bolesti žučnih vodova koja je progresivna, nepredvidiva, a osim transplantacijom jetre ne može se izlječiti.

No kod Ivane je bolest odlučila krenuti nešto drugačijim, težim putem i pretvorila se u karcinom. Dok god karcinom živi kod Ivane za nju nema mogućnosti transplantacije.

Nakon pokušaja liječenja u Hrvatskoj, nadu je našla u Njemačkoj, gdje trenutačno prima imunoterapiju a potrebna su joj 4 ciklusa imunoterapije.

Troškovi liječenja nisu mali a Ivana sve mora pokriti sama.

Zato se pouzdamo u vas, da u ovo blagdansko vrijeme možete pronaći mjesta za još jedan poklon i to onaj koji život znači!

Hvala svima!”, stoji u Facebook objavi.

Barbara Kraš Kedmenec

Foto: Facebook