/Djevojčica se rodila devet minuta nakon što su policajci kroz gužvu dopratili majku do bolnice; suprug: ‘Pravo je čudo što smo na njih naletjeli’

Djevojčica se rodila devet minuta nakon što su policajci kroz gužvu dopratili majku do bolnice; suprug: ‘Pravo je čudo što smo na njih naletjeli’

Da je važno biti na pravom mjestu u pravo vrijeme, na svojoj je koži osjetio Perica Vidović, sretni otac pete djevojčice koja je 16. studenog odlučila upoznati svoje roditelje, piše na službenim stranicama MUP-a.

Policijski službenici Službe temeljne policije Ante Marić i Marko Faltak krenuli su u redoviti nadzor VIII. PP Zagreb kada su, čekajući na semaforu, primijetili vozilo u traci pored sebe i muškarca za upravljačem vozila koji ih doziva i daje znakove da otvore prozor. Vidno uzbuđeni vozač povikao je da mu žena rađa i da su na putu u bolnicu, ali od gužve se presporo kreću i trebaju pomoć. Prijepodnevni su sati i gradska gužva je u punom jeku, a gusta kiša odlučila je budućim roditeljima otežati dolazak na svijet njihove pete kćeri.

Policajci Ante i Mario uključili su svjetlosne i zvučne signale na službenom policijskom vozilu i krenuli se probijati kroz gužvu – sve kako bi roditelji što prije stigli u bolnicu. I oni su obojica očevi i svjesni kako je svaka minuta dragocjena, a opet, morali su voditi računa i o sigurnosti putnika u vozilu iza sebe, ali i svih ostalih sudionika prometa koji su ih okruživali, piše MUP.

“Dok smo se probijali, već smo razgovarali što ćemo ako ne stignemo na vrijeme. Nije uopće bilo upitno, pomogli bismo pri porodu, nekako bismo to uz pomoć hitne obavili”, uz smijeh je prepričao Ante.

Dolaskom pred sam ulaz u bolnicu otac je iskočio iz vozila i počeo vikati: “Pomoć! Žena mi rađa!”, što je dozvalo medicinsku sestru koja je istrčala, ženu brzo stavila u kolica i uvezla u bolnicu. U općoj panici otac se uzbuđeno okrenuo i uputio kratki povik zahvale svojim pratiocima.

“S velikim osjećajem zadovoljstva i sreće naši su junaci sjeli u vozilo i nastavili sa svojim ranijim zadacima. Ipak, kako bi saznali ima li njihova priča sretan kraj, policajac Ante je popodne nazvao bolnicu i saznao da je s porodom prošlo sve u redu, ali da su imali veliku sreću. Naime, kao iskusan policajac, Ante je zapamtio da su pred bolnicu stigli u 10.20, a djevojčica je rođena u 10.29, samo devet minuta kasnije”, piše policija.

“Puno sam proživio u praksi u svojih 15 godina službe. Nakupi se svačega, i lijepog i ružnog, ali ovakvi ti trenuci daju poticaj i osjećaj zadovoljstva zbog onog čime se baviš”, rekao je policijski službenik Marić koji nije krio zadovoljstvo i euforiju podvigom koji su on i kolega Faltak ostvarili.

Kasnije tog dana Antu je nazvao ponosni otac kako bi im još jednom od srca zahvalio na pomoći jer, kako je rekao: “Ovo nam je peta kći. Žena već ima iskustva i znala je da je porod blizu, a na cesti gužva. Već sam gledao otraga gdje su sjedalice gdje bih ju stavio i sam porodio ako će trebati, a onda je žena vidjela policijsko vozilo. Pravo je čudo što smo na njih naletjeli jer ne želim ni zamisliti što bi bilo da nismo.”

mšm

Foto: MUP