/FOTO – Više od 4000 mladih diljem Hrvatske „zakačilo se“ za volontiranje, pogledajte njihova dobra djela!

FOTO – Više od 4000 mladih diljem Hrvatske „zakačilo se“ za volontiranje, pogledajte njihova dobra djela!

Volonterska avantura 72 sata bez kompromisa okupila je od 17. do 20. listopada oko 4000 mladih volontera koji su beskompromisno darovali svoje vrijeme, znanja i talente za druge kao i svoju lokalnu zajednicu. Mladi su tako kroz 72 sata sudjelovali u 450 radnih, ekoloških i socijalnih akcija koje su se održavale u Dubrovniku, Karlovcu, Metkoviću, Osijeku, Sinju, Sisku, Slavonskom Brodu, Splitu, Suhopolju, Zadru i Zagrebu.

Poznato je da se mladi često „zakače“ za nove, zanimljive ili pomodne stvari i aktivnosti. Ovi mladi tako su se kroz 72 sata „zakačili“ za bojanje ograde u dječjim vrtićima, druženje s korisnicima staračkih domova, sadnju stabala, popravljanje stolarije kao i kreativne radionice s djecom i tako pokazali da su spremni pokrenuti pozitivne promjene u Hrvatskoj. 72 sata bez kompromisa podržala je i Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović koja je posjetila volontere na akciji u Sisku, te ih ohrabrila i potaknula na daljnje volontiranje.

„Potaknuti nečim novim, neobičnim, nesvakidašnjim ili potrebom za upoznavanjem i povezivanjem s drugima, mladi sve više uviđaju važnost volontiranja, uključuju se u takve aktivnosti i svojim primjerom potiču druge na promjene“, rekla je Anamaria Malešević, voditeljica 72 sata bez kompromisa u Zagrebu, istaknuvši motivaciju i značaj projekta za sudionike kojih je svake godine sve više.

Ovaj međunarodni volonterski projekt 2014. godine održao se prvi puta u Hrvatskoj i to u Splitu nakon čega su se počeli priključivati i ostali gradovi te je danas u projekt pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalni razvoj, uključeno 10 gradova i 1 općina.

mšm

Foto: 72 sata bez kompromisa