/Gerard Butler o djeci na Haitiju: To su predivne duše!

Gerard Butler o djeci na Haitiju: To su predivne duše!

Gerard Butler, koji je nedavno ostao bez svog doma u Malibuu, objavio je dirljiv video s djecom iz Haitija. Slavni glumac nedavno je na Twitteru podijelio fotografiju svoje kuće koja je u potpunosti izgorjela u katastrofalnom požaru koji je harao Kalifornijom. Kako je napisao, srce mu se tada slomilo, no pronašao je novu snagu u pomaganju drugima. Butler je posjetio Haiti i ostao oduševljen duhom i pozitivnošću tamošnje djece koja unatoč teškom siromaštvu ne skidaju osmjeh s lica.

„Ovih nekoliko tjedana bili su vrlo sadržajni. Beskrajno su me razveselile ove predivne duše koje, unatoč tome što žive u zemlji koja je toliko propatila, daruju čistu ljubav. Prava je to lekcija za mene u ovim trenucima“, napisao je glumac na svom Facebook profilu i dodao:

„Jako sam sretan što sam na Haitiju s Marijinim obrocima u posjeti školama kako bi vidio prekrasan posao koji ovdje obavljaju. Zajednice su transformirane onime što Marijini obroci rade da nahrane djecu na mjestima gdje se školuju. To je tako jednostavna ideja koja jako dobro funkcionira. Vidio sam ih kako rade u Liberiji i sada na Haitiju“, napisao je glumac.

Na kraju je pozvao sve da posjetite njihovu stranicu ili prate Marijine obroke za više fotografija i video zapisa s ovog putovanja!

Podsjetimo, Marijini obroci naziv je dobrotvorne organizacije koja se prethodno zvala „Scottish International Relief“ (SIR). Cilj organizacije jest osigurati prehranu u školama u nekim od najsiromašnijih država svijeta. U tim državama, djeca i mladi zbog siromaštva i gladi ne pohađaju škole, a organizacija Marijini obroci pomaže im, kako bi se mogli prehraniti i školovati.

Prva akcija bila je osiguranje hrane za 200 školske djece u Malaviju. S vremenom se projekt znatno proširio i danas pruža besplatne školske obroke u stotinu škola i hrani preko 1.000.000 djece dnevno diljem Afrike, Azije, Europe, Južne Amerike i Kariba.

Od 1. svibnja 2012., “Scottish International Relief“ promijenio je ime u Marijini obroci“. Sjedište je u mjestu Dalmally u Škotskoj, a imaju podružnice u: Hrvatskoj, BIH, Njemačkoj, Italiji, SAD-u, Australiji, Austriji i Irskoj.

mšm

Foto: FB