/‘GESTA VRIJEDNA DIVLJENJA’ Patrik pješači od Zagreba do Rijeke za siromašnu djecu: Planira prikupiti 20 tisuća kuna

‘GESTA VRIJEDNA DIVLJENJA’ Patrik pješači od Zagreba do Rijeke za siromašnu djecu: Planira prikupiti 20 tisuća kuna

Patrik Radotić ime je koje se posljednjih dana pojavljuje u hrvatskim medijima. Riječ je o maturantu, tek mu je 17 godina, ali svestrani tinejdžer trenutno je pred sebe postavio novi izazov. Planira prehodati od Zagreba do Rijeke i tako prikupiti donacije za djecu koja si osnovne školske potrepštine ne mogu priuštiti. 

Patrik je volonter Malog zmaja i hodat će od Zagreba do Rijeke, od 21.6. do 24.6 , kako bi skupio novac potreban za kupnju 100 školskih ruksaka za djecu iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, korisnika udruge Mali zmaj.

‘Čini pravu stvar’

Čini pravu stvar je jedinstvena online društvena platforma koja svakome omogućava da se angažira i na jednostavan način uz pomoć prijatelja i poznanika prikupi donacije za dobrotvorni cilj po izboru. Registracija i korištenje je besplatno, bez naplate ikakvih troškova, čime se osigurava da 100 posto prikupljenih sredstava pripadne onima kojima je najpotrebnije.

Na stranicama platforme Čini pravu stvar navedeno je kako je Patrik već 10 godina aktivni član izviđača, voli prirodu, divljinu i voli izazove. “Tako je ove godine odlučio otići pješke do Rijeke. No, shvatio je da bi bilo odlično kada bi tu svoju ljubav prema avanturi spojio sa humanitarnim djelom i odlučio skupljati donacije za Mali zmaj, udrugu u kojoj i inače povremenom volontira. Kako Mali zmaj uskoro počinje sa skupljanjem školskog pribora, brzo je pala odluka koja će biti svrha hodanja”, stoji na stranicama platforme.

Svake godine Udruga Mali zmaj organizira prikupljanje školskog pribora, namijenjenog djeci iz socijalno ugroženih obitelji. Riječ je o projektu pod nazivom “Mali zmaj ide u školu”.

“S obzirom na izuzetno tešku situaciju u kojoj se nalaze svi naši registrirani korisnici, djeca koja pohađaju školu često su zakinuta čak i u najosnovnijim potrepštinama, poput bilježnica ili olovki”, navedeno je na stranicama Maloga zmaja.

Patrika se može pratiti na Instagramu, stranici otvorenoj baš za tu prigodu – Mali zmaj ide u školu. Tamo svakodnevno objavljuje vlogove i fotografije sa svojega puta.

Bjonda Lučić

Foto: Instagram