/‘GRAD HEROJ’ Danas se sjećamo žrtava Domovinskog rata i Vukovara: Upalimo svijeće za sve one koji su dali svoje živote…

‘GRAD HEROJ’ Danas se sjećamo žrtava Domovinskog rata i Vukovara: Upalimo svijeće za sve one koji su dali svoje živote…

Hrvatska na današnji dan, 18. studenoga obilježava Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Središnje obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara počinje u jutarnjim satima kada će učenici vukovarskih osnovnih škola upaliti svijeće duž 5,5 kilometara dugog puta od vukovarske bolnice do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata.

Komemorativni program “Vukovar – mjesto posebnog pijeteta”

U 10 ispred bolnice bit će održan prigodni program pod nazivom “Vukovar mjesto posebnog pijeteta”, nakon kojega će se sudionici obilježavanja u Koloni sjećanja uputiti do memorijalnog groblja predvođeni vukovarskim braniteljima i članovima obitelji poginulih, ubijenih, nestalih, nasilno odvedenih i umrlih branitelja Vukovara.

U 12,15 sati podno spomenika na groblju vijence će položit i svijeću zapaliti hrvatski branitelji Vukovara, predsjednik Republike Zoran Milanović te izaslanstva Hrvatskog sabora i Vlade, kao i Vukovarsko-srijemske županije te Grada Vukovara, piše HRT.

Molitvu će predvoditi nadbiskup đakovački i osječki, metropolit mons. Đuro Hranić. Misu zadušnicu na groblju u 12,30 sati predvodit će pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško.

Program obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara nastavlja se u 17 sati “Svjetlosnom rijekom sjećanja”, kada će u spomen na sve ubijene i nestale hrvatske branitelje Vukovara niz Dunav biti puštene svjetiljke.

Tradicionalno, 18. studenoga u 18 sati pod geslom “I u mom gradu Vukovar svijetli”, u glavnim i ulicama koje nose ime grada heroja u svim hrvatskim gradovima bit će upaljene svijeće.

mšm/hrt

Foto: Pixabay, ilustracija