/Gradić proslavio Božić ranije u čast oboljelog dječaka

Gradić proslavio Božić ranije u čast oboljelog dječaka

U američkoj saveznoj državi Ohio, cijeli je gradić Stow ove godine proslavio Božić dva mjeseca ranije – u čast bolesnog dječaka (12). Maleni Keith Burkett boluje od teškog oblika raka i prema prognozama liječnika, najvjerojatnije neće preživjeti do prosinca. Zato je cijeli grad odlučio ranije organizirati proslavu Božića, a majka je ukrasila njihov dom božićnim dekoracijama već krajem rujna.

Rak je zahvatio lubanju, rame, kralježnicu i jetru, pa maleni Keith najvjerojatnije neće poživjeti dovoljno dugo da na božićno jutro otvara darove pod borom. Stoga su njegovi sugrađani odlučili razveseliti dječaka i prirediti potpuni božićni ugođaj u gradu. Okitili su kuće i ulice, odjenuli se kao Djed Božićnjak i njegovi pomagači i pjevali božićne pjesme, prenosi 24sata.

Za ovaj posebni Božić u Keithovu čast u procesiji je ulicama grada prošlo i ukrašeno vatrogasno vozilo te stotinjak božićno ukrašenih automobila.

“Bilo je fantastično. Najbolje mi je bilo što sam se mogao po prvi puta voziti u vatrogasnom vozilu. Čak su mi dali i da potrubim”, rekao je Keith za lokalni SWNS.

Proslavom je bila oduševljena i njegova majka Taylor Woodard.

“Liječnici su mi rekli kako nisu sigurni da će Keith doživjeti Božić. A on obožava Božić. Njegov život preuzela je zloćudna bolest i liječenje i ja sam samo htjela da moj sin doživi posljednji Božić”, izjavila je majka i dodala:

“Pa smo tako krajem rujna upalili lampice, sve ukrasili božićnim ukrasima, vilenjacima i polarnim medvjedima. Čak smo stavili i znak za Sjeverni pol na kojem je pisalo: Sretan Božić hrabrom Keithu”, objasnila je.

Njihovi susjedi su brzo shvatili što se događa, izvukli božićne ukrase i pridružili se božićnim pripremama. Božićni duh je ubrzo zahvatio cijeli grad. Keith se vozio u vatrogasnom vozilu i vidio sve automobile ukrašene njemu u čast.

Gradski vijećnik John Pribonic održao je govor Keithu u čast i proglasio 21. rujna Danom Keitha Burketta, a gradonačelnik mu je dodijelio orden za hrabrost.

Majka se gradu i svim sugrađanima zahvalila i putem društvenih mreža.

“Kakav nevjerojatan dan! Ponosna sam na svoj grad!!, napisala je na svom Facebook profilu.

mšm/24sata

Foto: FB