/‘HEROJI I KAD NE GORI’ Komiški vatrogasci nosili dvije osobe s invaliditetom na brdo i omogućili im da vide zalazak sunca

‘HEROJI I KAD NE GORI’ Komiški vatrogasci nosili dvije osobe s invaliditetom na brdo i omogućili im da vide zalazak sunca

“Odazvali smo se pozivu da se jednoj osobi s cerebralnom paralizom omogući uživanje u najljepšem zalasku sunca – onom s brda Hum”, napisali su komiški vatrogasci na Facebooku.

Ali kada su izašli ‘na teren’ vatrogasci DVD-a Komiža, kako su sami napisali na društvenim mrežama, na kraju su omogućili dvjema osobama s invaliditetom uživanje u zalasku sunca s brda Hum i tako im uljepšali dan te pokazali svima kako je lijepo pomoći drugima.

https://www.facebook.com/440585092692044/videos/648390216094432/

“Danas smo se odazvali inicijativi naše članice Nađe Ramić da se jednoj osobi s cerebralnom paralizom omogući uživanje u najljepšem zalasku sunca – onom s brda Hum. Pošto je zadnjih 50-tak metara do vidilice u vrlo lošem stanju, naši članovi su pomogli prenijeti osobu do vidilice. U tom trenutku u blizini se nalazila još jedna osoba s invaliditetom, koju smo također donijeli do vidilice. Nadamo se da smo im ovom gestom barem malo uljepšali dan”, napisali su na Facebook profilu DVD-a.

Na lokaciji se našao i poznati hrvatski putopisac i bloger Slaven Škrobot koji je zbog nesreće otprije 10 godina i sam ostao u kolicima.

“Lijepa i spontana jučerašnja priča!

Vrlo brzo nakon jučerašnjeg bicikliranja dogovorili smo se s našim novim prijateljima, Patricijom i Matijom (koje smo upoznali na trajektu) za zalazak sunca na Humu.

Na parkingu su nas dočekali Matija te vatrogasni đip. Ništa mi nije bilo jasno, na brzinu su me ubacili u đip i krenuli smo makadamom do vrha. Na putu sam saznao da je razlog njihovog dolaska Doris, cura iz Varaždina, kojoj je velika želja bila dożivjeti zalazak sunca s ovog mjesta. Dečki iz DVD Komiža su joj to omogučili dok sam se ja tu našao u pravo vrijeme u pravom trenutku.

Na vrhu smo doživjeli lijepi zalazak sunca, a još vażnije, proveli vrijeme u ugodnom društvu i upoznali nove, divne ljude!

Hvala Dvd Komiža na lijepom iskustvu!”, napisao je Škrobot na Facebooku.

bkk/bl

Foto: Screenshot/Facebook