/HRABRO, KRISTINA – Pokrenuo Facebook grupu za bolesnu suprugu, a traži samo pozitivnu energiju

HRABRO, KRISTINA – Pokrenuo Facebook grupu za bolesnu suprugu, a traži samo pozitivnu energiju

Kristini Šimunić je postavljena izuzetno rijetka dijagnoza – mekotkivni Ewingov sarkom, odnosno, rak mekog koštanog tkiva. Kako bi joj pružio podršku, skrenuo misli s teškog na lijepo i pokazao da nije sama, suprug Nikola osnovao je grupu potpore na Facebooku “Svi za Tinu”. Cilj mu nije prikupljanje novaca, već pružanje podrške. Grupa iz dana u dan postaje sve popularnija, a riječi podrške, kao i fotografije suncokreta, stižu sa svih strana.

Ewingov sarkom ili rak mekog koštanog tkiva Kristini je dijagnosticiran u srpnju ove godine. Radi se o rijetkoj bolesti od koje najčešće obolijevaju samo djeca. Na pregled se odlučila nakon što je počela osjećati svakodnevni umor te nakon što se pojavila kvržica u predjelu kuka i prepona. Prvo joj je ustanovljeno da se radi o nekoj vrsti tumora, a tada se pokazalo da se ipak radi o nečem ozbiljnijem.

Kako prenosi portal Međimurje.hr, Kristina ima troje djece i supruga Nikolu koji je uspio pronaći način kako da njenu borbu malo olakša i skrene joj misli na nešto lijepo. Nikola je na svojem Facebooku objavio poruku podrške za suprugu što se svidjelo njenim prijateljicama. Uz njihovu pomoć otvorio je Facebook grupu naziva Svi za Tinu. U početku su se u grupu uključili članovi obitelji, prijatelji i poznanici, a danas broji preko 1.200 članova.

U opisu grupe stoji dirljiv tekst o Kristini koju čeka velika borba:

“Kristina uskoro kreće u možda najveću dosad bitku u svom životu. Krenula je hrabrija nego ikad, pozitivnija nego ikad. JAČA nego ikad. Njezin neprijatelj je Ewingov sarkom. Točnije, rak kostiju, oblik raka koji zahvaća meko koštano tkivo, no ne i samu kost. Oblik koji zahvaća djecu i adolescente, a odrasle vrlo rijetko. Kristina ima 35 godina iza sebe, s mnoštvo prepreka, a ovo je još jedna od njih, vjerojatno jedna od najvećih. Ali MI vjerujemo u Kristinu. Zašto smo mi svi suncokreti? Jer ih Tina voli. Jer su oni simboli njezine bolesti. Jer se okreću prema suncu. Zamijenimo barem nakratko, koji žele, sliku profila, budimo podrška našem borcu, našoj Tini. Budimo joj barem malo vjetar u leđa. Neka vidi da nikad nije sama.”

mšm/međimurje.hr

Foto: @sun_flowertina, FB (Svi za Tinu)