/Hrvatska se pokrenula za malenu Milu Rončević

Hrvatska se pokrenula za malenu Milu Rončević

Malena Mila Rončević u travnju će napuniti dvije godine, a već se punih godinu dana bori s leukemijom. Jedina nada im je trenutno Children’s Hospital of Philadelphia, a za liječenje tamo im je potrebno oko 18 milijuna kuna. Budući da taj iznos premašuje njihove financijske mogućnosti, otac malene Mile, Marin Rončević, odlučio se javnosti obratiti putem Facebooka.

“Ovim putem molimo sve koji mogu izdvojiti koju kunu za pomoć našoj Mili da uplate koliko mogu i žele na HR36 4133 0063 1100 0264 4 na ime Marin Rončević, opis plaćanja obavezno – ‘darovanje za zdravstvene potrebe – liječenje Mile Rončević’. Svaka kuna je dobrodošla i svaka minuta je važna. Za plaćanja iz inozemstva, BIC/SWIFT je SKOVHR22.

Unaprijed zahvaljujemo i molimo dijelite post dalje.

P.S. za svaki trošak će biti vođena evidencija dostupna na uvid. Za Miline nalaze sa cjelovitom dijagnozom i planom liječenja javite se Martina First u inbox. Šogorica hvala”, stoji u dirljivoj objavi na Facebooku.

U ovom trenutku, liječnici u Dječjoj bolnici iscrpili su sve dostupne mogućnosti i prognoze joj nisu dobre. Milini roditelji su se raspitali postoji li mogućnost liječenja negdje u Europi, ali ishod bi svuda bio isti.

Jedina im je nada Children’s Hospital of Philadelphia, gdje doktor Richard Aplenc eksperimentalno provodi revolucionarnu metodu liječenja te bolesti koja bi Mili mogla spasiti život. No,  radi se o eksperimentalnoj metodi, i to u privatnoj američkoj bolnici, zbog čega je cijena liječenja i do vrtoglavih tri milijuna dolara, odnosno oko 18 milijuna kuna.

Marinu je 37 godina, kao i njegovoj supruzi Sanji Matijević Rončević, koja je liječnica u KBC-u Rijeka, na kardiologiji.

Marin i Sanja imaju i stariju kći, četverogodišnju Petru, a zajedno s njima se nadamo da će ova objava uspjeti mobilizirati Hrvatsku i da će malena Mila dobiti ovu bitku.