/‘PLEMENITA AKCIJA’ Hrvatska se ujedinila da pomogne malenoj Kiari, djevojčici koja želi život

‘PLEMENITA AKCIJA’ Hrvatska se ujedinila da pomogne malenoj Kiari, djevojčici koja želi život

Šibenska Turistička zajednica i iznajmljivači udružili su se u prikupljanju novca za liječenje sedmogodišnje djevojčice Kiare oboljele od teške zloćudne bolesti na eksperimentalnoj terapiji u SAD-u, a pozivaju i vlasnike apartmana da se odazovu akciji. Prvi vlasnici apartmana već su se odazvali, ali ne samo oni. Podrška Kiari stiže sa svih strana. Pružili su je i hrvatski vaterpolisti na čelu s izbornikom Barakuda.

Hrvatski vaterpolski savez pozvao je sve na društvenim mrežama da se pridruže akciji za Kiaru.

“Pridružimo se akciji ‘Kiara želi život’. Kiara Goršić ima samo 7 godina i bori se s rijetkim zloćudnim tumorom na mozgu. Malena djevojčica iz Šibenika trenutačno se nalazi u Zagrebu i potrebna joj je pomoć kako bi uspjela otići na eksperimentalno liječenje u Ameriku. Pozivamo vas da pozivom na broj 0609003 donirate 6,25 HRK za Kiaru i pomognete joj u bitci za život!”, stoji u njihovoj objavi na Facebooku.

Izbornik hrvatske vaterpolo reprezentacije Ivica Tucak u video poruci također je dao svoju podršku ovoj akciji.

“Izbornik Barakuda Ivica Tucak je također stao uz Kiaru i njenu bitku! Hvala od srca izborniče! Ostvarimo svi zajedno Kiarin san da nastavi svoj život, nazovi 060 9003. Svi za Kiaru”, stoji u objavi na Facebook stranici “Kiara želi život”.

Građanska inicijativa “Iznajmljivači za Kiaru” i Turistička zajednica grada Šibenika pozivaju iznajmljivače te hotelske smještaje na području Šibenika da se odazovu ovoj humanitarnoj akciji i pomognu realizaciji ideje da se prihodi od noćenja u periodu od 3. prosinca ove do 6. siječnja iduće godine uplate u svrhu liječenja malene sedmogodišnjakinje.

Odaziva iznajmljivača već ima. Inače, već je nekoliko grupa otvoreno na Facebooku u svrhu prikupljanja novca za liječenje djevojčice, pozivajući sve da priključite grupama “Kiara želi život”, “Božićni sajam za Kiaru” i “Iznajmljivači za Kiaru” u kojima se mogu dobiti informacije kako donirati novac ili na bilo koji drugi način dati svoj doprinos.

Donacije stižu sa svih strana. U subotu 20.11 i nedjelju 21.11 je održan Božićni sajam za Kiaru na kojem je prikupljeno 40.329 kuna.

“Ovim putem se želimo zahvaliti svima koji su donirali svoje proizvode za ovaj plemeniti događaj, zahvaljujemo svim divnim ženama koje su svoje vrijeme dale za ovu akciju i koje su tako srčano prodavale, također se zahvaljujemo svim Šibenčanima onim velikim i malima koji nisu zaboravili na našu djevojčicu, koji su došli i koji su donacijom podržali ovu akciju!”, stoji na Facebook stranici “Kiara želi život.”

Novac se, među ostalim, može donirati na tekući HR9125030073251005176 i žiro račun HR8125030073151000296, kao i na račun Crvenog križa IBAN: HR7823900011500216860.

“Pomozite mi da pobijedim ovu zloćudnu bolest i pružite mi priliku za život. Nemojte mene, seku, tatu i mamu ostaviti same na ovom putovanju! Vaša humanost mi može vratiti prekinuto djetinjstvo i osigurati put do ozdravljenja”, poruka je malene Kiare.

mšm

Foto: Facebook