/Hrvatska udruga za pomoć žrtvama nasilja, djeci i siromašnima poziva na pomoć obitelji Grubač; pomozimo im da stvore bolje uvjete za život

Hrvatska udruga za pomoć žrtvama nasilja, djeci i siromašnima poziva na pomoć obitelji Grubač; pomozimo im da stvore bolje uvjete za život

Hrvatska je poznata po tome da se ujedini onda kada je najteže kao i onda kada treba nekome pomoći. Životna situacija mnogima nije lagodna, ali postoje ljudi koji jedva uspijevaju spojiti kraj s krajem. Hrvatska udruga za pomoć žrtvama nasilja djeci i siromašnima obratila se javnosti pozivom na donacije.

U teškim životnim uvjetima živi starija obitelj Grubač koja treba našu pomoć. Centar za socijalnu skrb utvrdio je teške uvjete kao i to da su bez prihoda. Naime, žive od socijalne pomoći 960,00 kn mjesečno. Drugog prihoda nemaju. Utvrđeno provjerom i s naše strane, navodi Udruga.

Obitelj Grubač živi u staroj maloj drvenoj kućici u jako teškim uvjetima u 16m2 puno vlage i gljivica i u jako lošem stanju. Žive u selu Brođani pokraj Karlovca, a od grada su udaljeni oko 15 kilometara. Riječ je o ljudima starije životne dobi, a Ivan Grubač boluje i od više teških bolesti.

Problem im stvaraju i kiše jer nakon svake jače kiše koja padne, ne mogu van iz kuće zbog vode koja im uđe u kuću nakon što se izlije Kupa. Potrebno skupiti za hranu, higijenske potrepštine, lijekove, liječenje i uređenje drvene kućice kako bi mogli živjeti u malo boljim uvjetima.

Pomoći im možete uplatom na račun Hrvatske Udruge za pomoć žrtvama nasilja, djeci i siromašnima

IBAN: HR48 2402006 1101034912

Swift/bic: ESBCHR22

Erste&Steiermarkische bank d.d. Primatelj: skraćeni naziv Udruge: HUPŽNDS, Ivekovićeva ulica 35. Zagreb

Opis plaćanja: Donacija

Poziv na broj primatelja: 1955-1960

bl

Foto: HUPŽNDS