/‘HRVATSKA ZA DJECU’ Objavljen poziv obiteljima pogođenima Covidom-19 da se prijave za jednokratnu novčanu potporu

‘HRVATSKA ZA DJECU’ Objavljen poziv obiteljima pogođenima Covidom-19 da se prijave za jednokratnu novčanu potporu

Zaklada “Hrvatska za djecu” neprofitna je organizacija koju je 2008. osnovala Republika Hrvatska. Kako navode na svojoj stranici mislija Zaklade je djelovati u ime Vlade Republike Hrvatske, samostalno i s partnerima, kako bi prepoznali, aktivno podržali i kontinuirano promovirali prava i prilike djece na individualni razvoj te doprinijeli ostvarivanju izvrsnosti i napretka u njihovom životu.

“Hrvatska za djecu” pozvala je obitelji pogođene Covidom-19 da se prijave za primanje jednokratne novčane potpore. Za obitelji s jednim djetetom ta će potpora iznositi 3250 kuna, a za svako iduće dijete bit će uvećana za iznos od 500 kuna.

Navedena zaklada pomaže djeci Hrvatske (kojoj je potrebna podrška) u ostvarenju kvalitetnijeg i sadržajnijeg odrastanja te osnažuju napore državnih tijela u ostvarenju boljeg života djece.

Također, djeluju kroz osmišljavanje i provođenje vlastitih projekata te kako navode na svojoj stranici “brinemo da javnost zna za potrebe djece te da Zaklada predstavlja učinkovitu platformu Vlade Republike Hrvatske u svakodnevnom poboljšanju njihovih uvjeta rasta i razvoja”.

Za ostvarivanje potpore potrebna je potvrda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i izjava bivšeg poslodavca da je nezaposlenost nastupila u ožujku ili kasnije u 2020. kao posljedica epidemije.

Sve detalje i link za prijavu možete pronaći na stranici Zaklade “Hrvatska za djecu”.