/‘Huligani’ odlučili razveseliti dvije djevojčice iz kvarta

‘Huligani’ odlučili razveseliti dvije djevojčice iz kvarta

Bad Blue Boysi iz zagrebačkog naselja Novi Jelkovec pokazali su svoju srčanost, ali ovaj put ne na tribinama. Sve je krenulo nedavno kada je administrator Facebook grupe “Novi Jelkovec, Naš Kvart” objavio status u kojem je naveo kako je pomoć u hrani i higijenskim potrepštinama zatražila obitelj slabijeg imovinskog stanja, kako bi barem pokojim slatkišom razveselili svoje dvije malene djevojčice za sv. Nikolu i Božić.

Nije dugo trebalo da se baš ti “huligani” i “kvartovski klošari”, kako ih neki nazivaju, prvi organiziraju, skupe nešto novca, kupe namirnice i ostale potrepštine te ih odnesu toj obitelji. Nakon što su svojim primjerom pokazali da je dobro činiti dobro, javilo se još ljudi dobre volje, piše RTL.

Pojedinima je trebao prijevoz da dođu do te obitelji sa stvarima, a tu su opet uskočili ovi dečki, od kojih najmlađi ima tek 21, a najstariji 27 godina, a koji su ih rado odvezli na odredište.

Iako su neki od njih i bez posla, odrekli su se pokoje “cuge”, kutije cigareta i odlučili razveseliti jednu obitelj.

Dečki nisu željeli ići u javnost s ovom informacijom jer, osim što nisu od prevelikih riječi već od djela, kažu kako ovo ne rade radi vlastite samopromocije već da potaknu ljude da pomognu onima kojima je pomoć potrebna barem u ovo blagdansko doba godine.

No dečki ovdje ne staju. Tako se u tom naselju počelo raditi punom parom kako bi se 20. i 21. prosinca održao “mali” Advent humanitarnog karaktera u koji će pokušati uključiti lokalnu školu i vrtić.

Foto: FB