/‘HUMANA GESTA GLUMCA’ Gerard Butler zvijezda novog filma Marijinih obroka ‘Ljubav dopire svuda’

‘HUMANA GESTA GLUMCA’ Gerard Butler zvijezda novog filma Marijinih obroka ‘Ljubav dopire svuda’

“Ljubav dopire svuda”, naziv je filma s Gerardom Butlerom koji će u četvrtak biti premijerno prikazan na Facebook stranici “Marijinih obroka”.

Marijini obroci, humanitarna organizacija koja uspostavlja program prehrane u školama, udružila se s dugogodišnjim podupirateljem i holivudskom zvijezdom Gerardom Butlerom.

Rezultat suradnje je film “Ljubav dopire svuda”, koji prati glumca i producenta dok putuje Liberijom i Haitijem s osnivačem humanitarne organizacije, Magnusom MacFarlane-Barrowom.

Poznati holivudski glumac 2010. imao je priliku uručiti osnivaču Marijinih obroka CNN-ovu nagradu ‘Heroj CNNa’ za rad humanitarne organizacije. Nakon kratkog razgovora s Magnusom, Gerard je rekao:

“Pomislio sam si, čovječe ti si nevjerojatan! I nakon toga, brzo smo postali prijatelji”.

Tri godine kasnije Magnus je pozvao Gerarda da mu se pridruži na putovanju u Liberiju, gdje su posjetili školske kuhinje Marijinih obroka.

Tijekom tog putovanja Gerard je rekao:

“Zadivljen sam snagom ljudskog dostojanstva – Marijini obroci temelje se na poštivanju i promicanju ljudskih vrijednosti i kulture i pokazuju što su sve u stanju učiniti”.

Magnus je uvijek isticao zahvalnost za Gerardovu predanost promoviranju rada humanitarne organizacije i nadu da će njegov angažman pomoći u dopiranju do većeg broja gladne djece.

Gerard je 2018. pozvao Magnusa da zajedno posjete još neko mjesto u kojem djeluje program prehrane Marijinih obroka, te su se zaputili na Haiti.

Tada su imali prilike vidjeti i škole u kojima Marijini obroci još nisu započeli djeliti obroke i vidjeti stvarnu razliku koju jedan obrok dnevno može imati na živote djece.

Gerard je istaknuo:

“Stvaram filmove o herojima, no oni su često u velikim i prenaglašenim uvjetima. Onda dođete ovdje i shvatite da su heroji upravo tu… učitelji u školama su heroji, djeca koja svaki dan dolaze praznog želuca u školu kako bi dobili obrazovanje su heroji”.

U veljači ove godine Magnus i Gerard ponovno se susreću na dodjeli nagrade, no ovaj put Magnus uručuje nagradu ‘Cinema for Peace’ Gerardu za njegov doprinos Marijinim obrocima, prenosi Direktno.hr.

Putovanje Magnusa MacFarlane-Barrowa i Gerarda Butlera imat ćete priliku vidjeti u novom filmu Marijinih obroka “Ljubav dopire svuda” koji izlazi u četvrtak, 25. lipnja 2020. godine na web stranici www.marysmeals.hr/ljubavdopiresvuda , a premijerno će se prikazati  na Facebooku Marijinih obroka u 18 sati.

mšm/direktno.hr

Foto: Marijini obroci