/Na Splitskoj rivi za mališane pjeva Mia i druge zvijezde

Na Splitskoj rivi za mališane pjeva Mia i druge zvijezde

Povodom humanitarne akcije “Obitelji za najmanje” za pomoć pri kupnji uređaja – endoskopski stup za operacijske zahvate novorođenčadi, dojenčadi i djece za potrebe Klinike za dječju kirurgiju, večeras će se, s početkom u 20 sati na splitskoj Rivi održati humanitarni koncert na kojem će nastupiti brojne pjevačke zvijezde. Akciju je pokrenula Splitsko-makarska nadbiskupija u dogovoru s Kliničkim bolničkim centrom Split.

Više o ovoj plemenitoj akciji i samome uređaju rekao je pedijatar Julije Meštrović, v.d. ravnatelja KBC Split, piše Slobodna Dalmacija.

“Dužnost svih nas je da djeci damo najbolje moguće da što bolje, zdravije i kvalitetnije rastu i razvijaju se”, rekao je Meštrović, zahvalivši organizatoru akcije Nadbiskupiji i svim suradnicima te svome ravnatelju pok. dr. Ivi Juriću, koji je započeo inicijativu za humanitarnu akciju.

“Taj uređaj omogućuje provedbu minimalne invazivne kirurgije, a to je kirurgija koja izaziva najmanje oštećenja kad se ulazi u neke tjelesne šupljine. Prednost ove kirurgije je da znači kvalitetu za bolesnika, bolesnik najmanje trpi, kirurški zahvat je kraći, oštećenje tkiva manje, komplikacije su rjeđe, a oporavak brži”, pojasnio je dr. Meštrović.

Na koncertu će nastupiti: Dražen Zečić, Mate Bulić, Domenica, Giuliano, Mia Dimšić, Dalmatino, Meri Cetinić, Marko Perković Thompson, Zorica Kondža, Tedi Spalato, Petar Dragojević, Pero Panjković, klapa Pasika, klapa Šufit i Papa bend. Pozvani su svi da sudjeluju na koncertu, a oni koji ne mogu doći do Splita događaj mogu pratiti uživo na HRT3.

Novac će se prikupljati preko donatorskog telefona na broj 060 9000 (cijena poziva je 6,25 kn), uplatama na račun akcije IBAN – HR63 2330 0031 54501680 0, te preko donacijskih štandova na svim događanjima Susreta obitelji. Humanitarna akcija traje do 1. listopada 2018. godine.

mšm/Slobodna Dalmacija