/Koncertom “Korak u život” do 250.000 kuna za mlade

Koncertom “Korak u život” do 250.000 kuna za mlade

Na humanitarnom koncertu “Deseti korak u život”, koji je održan 25. studenog u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Zagrebu, prikupljeno je oko 250.000 kuna. Tim će novcem biti omogućeno školovanje mladima koji, nakon završetka srednje škole moraju napustiti domove za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi i udomiteljske obitelji. Na koncertu su nastupili Tony Cetinski, Jelena Rozga, Željko Bebek, Giuliano, Mia Dimšić, Psihomodo pop, Jole, Franka Batelić, Bow vs. Plectrum i Filip Merčep uz šesnaesteročlani prateći orkestar Ante Gele i Branimira Mihaljevića.

Novac je prikupljen od ulaznica i pozivima na humanitarni broj telefona 060 9002 uz cijenu poziva od 6,25 kuna. Akcija traje do 12. siječnja 2019. godine, a voditelj projekta “Korak u život” Darko Radišić rekao je za HRT kako je sretan što ova akcija postoji 10 godina.

“Rekao bih da je akcija zaživjela na ovim prostorima, a čak i malo šire. Senzibilizirali smo javnost za ovaj problem”.

Statisički podaci pokazuju da u Hrvatskoj većina mladih iz roditeljskoga doma odlazi tek u tridesetima, a istodobno više od 200 djece godišnje, čim postanu punoljetni, gubi pravo na smještaj u udomiteljskim obiteljima i domovima. Idejni začetnik akcije je neurokirurg Josip Paladino, a 2008. humanitarnu je akciju pod nazivom “Korak u život” pokrenuo Rotary klub Zagreb Kaptol.

Kao i ranijih godina brojni političari, kulturni i javni djelatnici dežurali su na humanitarnom telefonu i razgovarali s  građanima koji su se odazvali pozivu. Među njima su bili i ministrica demografije, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, ministar zaštite okoliša  i energetike Tomislav Ćorić, rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, nekoliko saborskih zastupnika i brojni drugi.

Novac se i dalje prikuplja izravnim uplatama na žiro račun akcije “Korak u život” HR4723600001502398283.

mšm/hrt