/‘I BESKUĆNICI SU GRAD’ – Fajteri za Projekt Ilica: Q’Art

‘I BESKUĆNICI SU GRAD’ – Fajteri za Projekt Ilica: Q’Art

Humanitarna udruga Fajter kreće u novu akciju, humanitarnu prodaju časopisa Ulični Fajteri za Projekt Ilica: Q’Art, koja će se održati u subotu 11.7.2020. na Trgu bana Josipa Jelačića, s početkom u 12 sati.

Od osnutka udruge Fajter, prije šest godina, kao važnu aktivnost ističu upravo resocijalizaciju beskućnika u društvenoj zajednici. Beskućnici se nalaze na socijalnom dnu, socijalno su najugroženija skupina ljudi u Zagrebu (i Hrvatskoj) i treba im pomoći te pružiti podršku u ostvarenju osnovnih ljudskih i ustavnih prava. Udruga Fajter pomaže beskućnicima u poboljšanju socijalnog statusa organiziranjem čitavog niza akcija u kojima upravo oni postaju aktivni sudionici u pomoći zajednici, društvu i gradu.

Ostvarili su različite akcije, od kojih ističu akciju prikupljanja ,”čikova” od cigareta od Svetog Duha do Trga Franje Tuđmana, zatim humanitarna prodaja časopisa za liječenje Čede Kolaka od karcinoma grla, Izrada gnijezda za ptice koje su postavili u parku Maksimir, humanitarna prodaja časopisa za napuštenu djecu u Nazorovoj i mnoge druge.

Svi članovi udruge Fajter sa velikim zadovoljstvom i ponosom sudjeluju u aktivnostima, a veseli ih i nova akcija, Humanitarna prodaja časopisa Ulični Fajteri za Projekt Ilica: Q’Art.

Projekt Ilica: Q’Art je umjetničko – kulturni projekt od izuzetne važnosti za Zagreb, a samim time i za Hrvatsku, a uspješno ga vode umjetnici i organizatori Ivana Nikolić Popović i Aleksandar Battista Ilić.
Ovom skromnom akcijom želi se senzibilizirati i osvjestiti javnost o važnosti Projekta Ilica: Q’Art.

bl

Foto: Facebook