/‘I VI MOŽETE POMOĆI’ Hrvatski Caritas pokrenuo donacije za pomoć stanovnicima Turske i Sirije; evo što možete napraviti

‘I VI MOŽETE POMOĆI’ Hrvatski Caritas pokrenuo donacije za pomoć stanovnicima Turske i Sirije; evo što možete napraviti

Hrvatski Caritas (HC) započeo je proces otvaranja apela i donatorskog računa za prikupljanje pomoći za stradale u katastrofalnom potresu u Turskoj i Siriji.

Hrvatski Caritas će zajedno s mrežom Nad/biskupijskih Caritasa u Republici Hrvatskoj provoditi akciju skupljanja financijskih sredstava, koje će biti upućene stradalima u Turskoj i Siriji.

Aktivnost Caritasove međunarodne mreže za pomoć stradalim stanovnicima Turske i Sirije vrši se u koordinaciji s Caritasom Internationalis i Caritasom Europa.

“Caritas iskazuje blizinu i potporu građanima Turske i Sirije u ovim teškim životnim okolnostima. Svima onima koji su izgubili svoje drage izražavamo sućut i Bogu upućujemo molitve za njihov mir, a preživjelima i ozlijeđenima želimo snagu, izdržljivost i ozdravljenje. Uz vas smo!”, stoji na stranicama Caritasa.

Stradalima u Turskoj i Siriji moguće je pomoći i pozivom na donacijski telefon Hrvatskog Caritasa: 060 90 10 (0,83 eura po pozivu, PDV uključen).

Podsjetimo, broj poginulih u dva razorna potresa koji su u ponedjeljak pogodili južni dio Turske i sjeverozapadnu Siriju porastao je u utorak rano ujutro na više od 3700. Mediji javljaju da je broj mrtvih premašio 4300.

Društvenim mrežama šire se dramatične snimke iz Turske. Dok spasioci u Turskoj pokušavaju izvući preživjele, iza leđa im se doslovno urušavaju zgrade.

Video možete pogledati na Twitteru.

mšm

Foto: Screenshot/Twitter