/Akcija ‘Igraj srcem’ za pomoć studentima s invaliditetom

Akcija ‘Igraj srcem’ za pomoć studentima s invaliditetom

Već četvrtu godinu uspješno se organizira i provodi humanitarna akcija ‘Igraj srcem’ čiji je cilj prikupljanje sredstava namijenjenih ostvarenju akademske budućnosti osoba s invaliditetom kako bi postali ravnopravni članovi društva i zajednice u kojoj žive.

Stipendijskim programom u protekle tri godine dodijeljeno je ukupno 50 stipendija koje su mladim osobama s invaliditetom pomogle da se lakše suoče s poteškoćama i integriraju u zajednicu, piše Večernji list.

Poticanjem kulture humanitarnog djelovanja stvorena je platforma putem koje se uspješno povezuju gospodarstvenici, stoga će se i ove godine održati golf turnir u sklopu poslovno-turističkog kompleksa Veladrion u Žrnovnici pored Senja.

Pod geslom ‘Sudjelovati znači pomagati’ sudjelovat će više od 60 osoba iz javnog i profesionalnog života kako bi se prikupila sredstva za dodjelu jednogodišnjih stipendija u akademskoj godini 2018. – 2019. U humanitarnu akciju uključile su se i velike hrvatske tvrtke: AutoZubak, M SAN Grupa te Žito grupa dok je generalni pokrovitelj akcije, koja se i ove godine održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, ORYX Grupa.

„Veliko mi je zadovoljstvo još jednom sudjelovati u humanitarnoj akciji „Igraj srcem“ koja je doista potaknula pozitivne promjene i osnažila pomoć mladima s invaliditetom. Svako razvijeno društvo, dužno je pružiti potporu kako bi svaki mladi čovjek mogao nadvladati ograničenja i razviti sve svoje sposobnosti na svoju osobnu dobrobit, koja je ujedno i dobrobit cijeloga društva. Pokretači i organizatori, donatori i sudionici ovog humanitarnoga projekta odlučili su svoje vrijeme, sredstva i energiju uložiti u pomoć drugima. Takvi ljudi mijenjaju našu stvarnost jer ne pristaju biti pasivni promatrači, vjerujući kako su promjene moguće“, izjavila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Pedsjednik Uprave ORYX Grupe Ivan Zubak naglasio je kako su u tri do sada održana turnira prikupili i donirali kroz stipendije više od pola milijuna kuna, što je ‘brojka koja sve uključene u ovaj projekt čini iznimno ponosnima’.

Humanitarna akcija ‘Igraj srcem’ poprimila je tradicionalni karakter, ali i postala mjesto susreta gospodarstvenika koji vjeruju u društvo jednakih mogućnosti podižući pritom svijest šire javnosti o problemima s kojima se svakodnevno susreću mlade osobe s invaliditetom.

Svi studenti s invaliditetom s područja Republike Hrvatske mogu se prijaviti na raspisani javni natječaj za dodjelu stipendije u akademskoj godini 2018. – 2019. koji će biti otvoren od 7. do 30. rujna.

mšm/večernji.hr