/‘ISTI SMO MI, KAO SVI’ Slijepa djeca imat će priliku vježbati gimnastiku, ići na plivanje, učiti strane jezike…

‘ISTI SMO MI, KAO SVI’ Slijepa djeca imat će priliku vježbati gimnastiku, ići na plivanje, učiti strane jezike…

Udruga slijepih Međimurske županije od 1. listopada 2022. do 1. prosinca 2023. godine provodi projekt “Isti smo mi, kao i svi” koji financira Zaklada “Hrvatska za djecu”. Opći cilj projekta je povećati mogućnosti i kvalitetu života slijepe djece kroz aktivnosti izvan redovitog odgojno-obrazovnog sustava.

Kroz provedbu projekta za slijepu djecu osigurat će se:

– edukativne aktivnosti (učenje stranog jezika te individualne glazbene i matematičke poduke) koje će pomoći slijepoj djeci u svladavanju školskog gradiva,

– sportsko-rekreacijske aktivnosti (treninzi gimnastike i boksa te tečaj plivanja) kojima će se utjecati na fizičku spremnost i opće zdravlje slijepe djece,

– terapije (fizioterapija i Bowen/Emmett/Mfr) koje će se odraziti na adekvatnu rehabilitaciju slijepe djece s višestrukim oštećenjima.

Opći cilj projekta je povećati mogućnosti i kvalitetu života slijepe djece kroz aktivnosti izvan redovitog odgojno-obrazovnog sustava.

Specifični ciljevi projekta su:

– povećati znanje, vještine i kompetencije te unaprijediti socijalne vještine slijepe djece,

– uspostaviti suradnju pružatelja usluga i Udruge kao modela kvalitetne suradnje važnih društvenih dionika u povećanju mogućnosti i uključivanja slijepe djece.

Ciljna skupina projekta je šestero slijepe i praktično slijepe djece, uključujući i dvoje djece s višestrukim oštećenjima, starosti od 7 do 17 godina, s područja Međimurske županije, priopćili su iz Udruge slijepih Međimurske županije.

mšm

Foto: Pixabay, ilustracija