/Iz Marijinih obroka pozivaju; donirajte 132 kune jer je to dovoljno da jedno dijete u školi prima obrok cijele godine

Iz Marijinih obroka pozivaju; donirajte 132 kune jer je to dovoljno da jedno dijete u školi prima obrok cijele godine

Marijini obroci, humanitarna organizacija koja hrani više od 1,6 milijuna djece na mjestu obrazovanja u najsiromašnijim zemljama svijeta, poziva sve da se uključe u kampanju Veliki obiteljski Božić.

Veliki obiteljski Božić je online kampanja čiji cilj je prikupljanje donacija “kako bismo došli do sljedećeg gladnog djeteta koje čeka svoj obrok”, kažu u toj organizaciji. Samo 132 kn dovoljne su kako bi jedno dijete na mjestu obrazovanja primalo obrok cijele školske godine.

“Kao i kod nas, škole u kojima djeca primaju Marijine obroke bile su zatvorene većinu godine, ali to nas nije spriječilo da svakodnevni obrok, kojeg smo obećali, djeca nastave primati. Obroke su roditelji preuzimali i pripremali kod kuće te smo na taj način došli do gotovo sve djece koja su uključena u program prehrane Marijinih obroka”.

Organizatori kampanje pozivaju sve da ovaj Božić jednom djetetu daruju godinu dana životno važnoga obroka. Kampanju pod nazivom “Love to live, live to love” (Voli da bi živio, živi da bi volio) možete podržati doniranjem za Marijine obroke, a kao zahvalu za donaciju možete izabrati za svakoga ponešto od predmeta koji su posebno dizajnirani i pripremljeni za ovu kampanju.

Na web stranici možete pronaći mnoštvo ideja za poklone; podmetače za stol, majice s kapuljačom, boce za vodu, bilježnice, memory igru, u čijem stvaranju su sudjelovali učenici hrvatskih osnovnih škola, otisak slike Sv. Obitelji slikarice V. Reiser na platnu, stolne kalendare te čestitke s nekoliko motiva.

Kampanju Veliki obiteljski Božić podupiru i brojne poznate osobe među kojima su glumci Ana Vilenica i Robert Kurbaša te pjevač Prljavog kazališta Mladen Bodalec koji su snimili promotivne video snimke za kampanju.

Podsjećamo, s koordinatoricom organizacije Ivanom Pudić već smo razgovarali na portalu Generacija.hr, a cijeli intervju možete pročitati ovdje.

bkk

Foto: Marijini obroci