/‘JEDINSTVEN DOGAĐAJ’ U Hrvatsku stiže najnovija napredna tehnologija koja pomaže djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom

‘JEDINSTVEN DOGAĐAJ’ U Hrvatsku stiže najnovija napredna tehnologija koja pomaže djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom

Konferencija „Asistivna tehnologija i potpomognuta komunikAACija“ održat će se 29. i 30. rujna 2022. u hotelu Westin u Zagrebu. Ovo je jedinstvena konferencija na temu napredne tehnologije koja pomaže djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom.

Organizatori su Tehnički fakultet Rijeka, E-Glas i Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Zagreb.

ATAAC se održava već petu godinu za redom. Svojom tematikom namijenjena je svima koji rade s djecom s poteškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom: logopedima, edukacijskim rehabilitatorima, radnim terapeutima, nastavnicima i svima onima koji žele doznati više o asistivnoj tehnologiji.

Preko 20 predavača iz raznih dijelova svijeta će ove godine, kroz predavanja, radionice i predstavljanje praktičnih primjera prezentirati upotrebu asistivne tehnologije i potpomognute komunikacije u svakodnevnom životu osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju.

Pored vrhunskih predavača, na ATAAC konferenciju dolaze vodeći proizvođači asistivne tehnologije iz svih dijelova svijeta tako da će publiku u Hrvatskoj i ove godine moći vidjeti “najnovije od najnovijeg” u području asistivne tehnologije.

Na konferenciji će biti predstavljene i hrvatske inovacije koje pomažu djeci s teškoćama u razvoju.

Konferencija je besplatna za osobe s invaliditetom, roditelje djece s teškoćama u razvoju, studente i nezaposlene osobe.

Konferencija također promiče i vrijednosti volontiranja, te u organizaciji sudjeluje preko 40 studenata volontera.

Važan je to događaj u podizanju svijesti društva o pravima osoba s invaliditetom: pravu na obrazovanje, rad, društveni život i komunikaciju.

mšm

Foto: ATTAC