/Ježurko ipak podlegao ozljedama: Uginuo jež kojeg su mučila djeca iz Splita

Ježurko ipak podlegao ozljedama: Uginuo jež kojeg su mučila djeca iz Splita

Jež, kojeg su prije dva dana pred Osnovnom školom Bol u Splitu trojica učenika 7. i 8. razreda te škole mučila, uginuo je u splitskoj veterinarskoj ambulanti Anima, javili su iz te ambulante. Slučaj malenog Ježurka uzdrmao je javnost, a udruga Splitske šape upozorila je kako ovo nije prvi zlostavljanja životinje od strane djece.

Iako se isprva činilo da se ježić oporavlja nakon pružene pomoći, kako veterinarke dr. Tanje Markulin, tako i splitskih volontera, nažalost, uginuo je, prenosi Dnevnik.hr.

Životinjica je dobila ime Ježurko, a slučajna prolaznica ježića je odnijela najprije u udrugu Splitske šape čiji su ga volonteri hitno odveli u veterinaru.

“Našoj je volonterki dojavljeno da u blizini jedne škole u Splitu učenici 8. razreda šutaju malenog ježa. Prolaznica je reagirala na očito zlostavljanje nemoćne životinje te je životinju skupila i predala našoj volonterki. Jež je odveden veterinaru gdje mu je pružena pomoć”, kazali su iz udruge i dodali da je životinja bila u stanju šoka i dehidrirana.

Podsjetimo, u rukama udruge Splitske šape u ponedjeljak je završio jež – pretučen, u šoku i dehidriran. Udruga je na svom Facebook profilu objavila da su ga djeca nogama tukla ispred jedne osnovne škole. Jež je dobio infuziju i antibiotik te se borio za život.

Nažalost, iz udruge su upozorili kako ovo nije prvi slučaj zlostavljanja životinje od strane djece. I to da stvar bude gora, u blizini škole. Za zlostavljanje im je dojavljeno, a ježa je spasila građanka i odvela ga veterinaru. Nažalost, malenom ježu spasa ipak nije bilo.

mšm/dnevnik.hr

Foto: FB