/“JUNACI DANA” Mladi par spasio petoricu tinejdžera iz gorućeg auta

“JUNACI DANA” Mladi par spasio petoricu tinejdžera iz gorućeg auta

Marija Krištić i Petar Gizdić spasili su petoricu maloljetnika koji su se vozilom udarili u stablo i završili nagnuti uz stup od sigurne smrti. Auto je ubrzo u potpunosti izgorio.

Marija Krištić i Petar Gizdić u nedjelju su, oko 20 minuta iza ponoći, spasili živote petorici mladića koji su se zabili u stablo na pravcu između Rupotina i Ninčevića.

“Ne daj Bože da se ikome ponovi. Ja sam još u šoku, momak mi je još u šoku. Radim u bolnici pa doživim puno toga, ali s ovakvim nečim se još nisam susrela. Ni ne znam kako smo uopće uspjeli reagirati na to sve. Bitno je da su svi izvan životne opasnosti i da su svi dobro. Saznala to od kolegica s posla. Nadamo se da će se ta djeca što prije oporaviti”, rekla je Krištić.

Auto koji se nagnuo su prošli i, priča Krištić za portal Dalmacija danas, zbunjeno se vratili jer su shvatili da je u pitanju nesreća.

“I kad smo vidjeli da je počelo dimit iz auta, krenuli smo u svoj toj panici zvati Hitnu i vatrogasce. Krenuli smo ih izvlačit iz auta. Već se vidio plamen koji je zahvatio zadnjeg momka kojeg smo izvlačili i koji je prošao najgore od njih. Bit će i s njim sve dobro. Kad smo ga izvukli, krenuo je jak plamen. Sreća je da je Hitna došla jako brzo i onda su došli i vatrogasci”, ispričala je.

“Sve smo ih izvukli na kolnik. Jednog po jednog. Svi su oni bili pri svijesti. Samo od silnog šoka nisu nam uspjeli objasniti što im se dogodilo. Jedan je samo ponavljao od šoka: ‘Šta se dogodilo? Šta se dogodilo?’ To je i normalno u takvoj situaciji. Nisu se mogli sjetit. Sad su svjesni i na sve odgovaraju”, dodala je

Na kraju, izgleda da Krištić spašava živote i izvan radnog vremena.

“Bolje bi bilo da je sve u stanju mirovanja, a ne ovako. Ali, eto, nikad čovjek ne zna šta mu život nosi. Danas ga ima, sutra nema”, zaključila je.

mšm/Dalmacija danas

Foto: Facebook (Marija Krištić)