/Šestogodišnja Lea odrekla se rođendanskih poklona i pomogla napuštenim psima

Šestogodišnja Lea odrekla se rođendanskih poklona i pomogla napuštenim psima

Iz ‘Noine arke”, zagrebačkog skloništa za napuštene pse stiže predivna priča o djevojčici Lei koja se za svoj rođendan odrekla darova, kako bi pomogla  štićenicima skloništa. O čemu se radi objasnila je Leina mama, čiju su priču djelatnici Noine arke objavili na Facebooku.

“Zapravo nisam sigurna kako je počelo. Mislim da je nekako krenulo prošlo ljeto kad je Lea počela gledati Paul O’Grady, emisiju o psima i azilima i od tada je pričala da bi za rođendan umjesto poklona željela hranu za pse koji nemaju dom.

Mislila sam da će zaboraviti za 8 mjeseci koliko je bilo do ročkasa. Nije zaboravila, ali se ja nisam usudila baš svima reći za njenu želju.

Mislila sam da bi bila tužna ako ne dobije igračke, pa smo skupili “samo” 110 kg hrane. Mogli smo i puno više da sam ja više vjerovala svojoj maloj djevojčici s velikim srcem. Ali u konačnici cilj je ostvaren – bila je u azilu, plakale smo zajedno, spoznala je kako je životinjama bez doma, ali također je naučila da je u azilu puuuno bolje nego na hladnoj cesti bez hrane.

Iduće godine ćemo još više i još bolje i mama će bez straha prepustiti da Lea vodi akciju prikupljanja hrane. A možda ubacimo i neku mini akciju i prije ročkasa. Hvala gđi Heleni, Viktoriji i Idi iz Noine Arke, vidimo se svakako opet. Nadam se da će se nekome dopasti Leina ideja, pa će napraviti nešto slično”.

mšm

Foto: FB, Noina arka