/Knjižarski lanac ‘Hoću knjigu’ pokrenuo humanitarnu akciju prikupljanja školskog pribora

Knjižarski lanac ‘Hoću knjigu’ pokrenuo humanitarnu akciju prikupljanja školskog pribora

U suradnji s Centrom za socijalnu skrb Zagreb, knjižarski lanac “Hoću knjigu” je organizirao dobrotvornu akciju prikupljanja školskog pribora za male Zagrepčane.

Dobrotvorna akcija traje do 22. kolovoza 2021. kroz pet trgovina “Hoću knjigu” u Zagrebu. Organizatori su uputili poziv svima koji su u mogućnosti da se uključe u akciju.

“Sve što trebate napraviti je da pribor, bilježnice i ostali školski asortiman, koji možda imate i doma neiskorišten, ubacite u za to predviđenu kutiju. Želite li pomoći, ali nemate ništa za donaciju, školski asortiman kupite u bilo kojoj trgovini i donesite u svoj najbliži zagrebački ‘Hoću knjigu’ (Bogovićeva7, Arena Centar, Supernova Buzin, City Center One West i Supernova Garden Mall)”, stoji u priopćenju.

Ove godine osmišljen je i nagradni natječaj u kojem djeca crtaju ili pišu o svom prvom danu u školi. Natječaj i pravila objavljeni su na društvenim mrežama “Hoću knjigu”, a najbolja tri rada će odabrati stručni žiri koji će ih razveseliti jednim školskim ruksakom i dva paketa školskog pribora s knjigom.

Svi pristigli radovi bit će objavljeni na društvenim mrežama, a na kraju će se predati djeci za koju je i pokrenuta akciju, uz pakete školskog pribora prikupljene kroz akciju, poručili su iz “Hoću knjigu”.

bkk

Foto: Hoću knjigu