/Krv iz Slavonije dobivaju i bolnice na moru

Krv iz Slavonije dobivaju i bolnice na moru

Ljeti je uvijek pojačana potreba za svim krvnim grupama. Tako je i u KBC-u Osijek. Upravo se iz te bolnice krv i krvni pripravci šalju u sedam zdravstvenih ustanova, a tijekom turističke sezone pomaže se i bolnicama na moru.

No, ima onih pojedinaca koji su svjesni važnosti darivanja krvi i solidarnosti s drugima. Jedan od njih je Josip Vengring koji je krv dao više od 20 puta. Vlastitim primjerom, ističe, želi i svojoj djeci pokazati kolika je važnost darivanja krvi, jer nikad se ne zna hoće li i njemu zatrebati ta životno važna tekućina.

“Uvijek vidiš nekome prometna nesreća se desi, nema krvi, stalno na televiziji bude.”

Iz osječkog KBC-a i Gradskog društva Crvenog križa poručuju kako zaliha krvi zasad ima, no uvijek je dobro na vrijeme apelirati, piše HRT.

“Ljeto je uvijek razdoblje kada su naši redovni davatelji, kao i većina nas, na godišnjem odmoru, tako da jednostavno smanjen je priljev davatelja na transfuziju i samim time, moramo katkada i apelirati na sve one koji još nisu dali krv da se na to odluče” , zaključuje Martina Hećimović, zamjenica ravnatelja GD-a Crvenog križa.

mšm/hrt.hr