/‘LIJEPA AKCIJA UOČI BOŽIĆA’ Kupnjom drvca u tegli pomoći ćemo najsiromašnijim obiteljima

‘LIJEPA AKCIJA UOČI BOŽIĆA’ Kupnjom drvca u tegli pomoći ćemo najsiromašnijim obiteljima

U četvrtak, 15. prosinca u 10.30 u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu održana je konferencija za medije Hrvatskog Caritasa na kojoj je najavljen središnji tradicionalni promotivno-humanitarni događaj u sklopu programa “Za 1000 radosti” – “Govori dobrim!”.

Prigodni program, uz goste-podupiratelje, brojne volontere i humanitarnu prodaju božićnih drvaca u tegli (dar Hrvatskih šuma d.o.o.) u organizaciji Hrvatskog Caritasa te u suradnji s Hrvatskim šumama održat će se na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića u subotu, 17. prosinca, s početkom u 8 sati. Prihod od humanitarne prodaje darovanih drvaca uključuje se u sredstva za pomoć najsiromašnijim obiteljima.

Na konferenciji za medije sudjelovali su fra Tomislav Glavnik, ravnatelj Hrvatskog Caritasa i Nediljko Dujić, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma. Ravnatelj Hrvatskog Caritasa govorio je o tijeku dosadašnjih aktivnosti Hrvatskoga Caritasa u provedbi programa “Za 1000 radosti”, pri čemu je istaknuo kako su u provedbi programa otkad je započeo 17. studenoga sudjelovale brojne tvrtke, javne i državne institucije te pojedinci, pri čemu je izrazio zahvalnost svima koji su pomogli svojim uslugama te materijalnim i financijskim sredstvima. Istaknuo je kako su u proteklih mjesec dana pravne osobe uplatile 300.380 kuna, dok je Hrvatski Caritas od fizičkih osoba/pojedinaca primio 172.030 kuna.

Za obitelji u potrebi

Program “Za 1000 radosti” će trajno i tijekom cijele godine prikupljati pomoć za obitelji u potrebi, a provoditelji programa Hrvatskog Caritasa su biskupijski i nadbiskupijski Caritasi zajedno s mrežom župnih Caritasa. U mrežu pomoći preko koje se pomaže obiteljima u potrebi (konkretno i direktno) uključene su i osnovne i srednje škole (460.000 učenika), istaknuo je fra Tomislav Glavnik.

Ravnatelj je potom podsjetio na promotivne materijale koji su podijeljeni u sklopu programa, a čijom prodajom se uključuju donacijama svi koji žele. Istaknuo je kartice-“dobrice”, koje su uz preporuku Ministarstva prosvjete i obrazovanja distribuirane i u sve osnovne i srednje škole.

Fra Tomislav Glavnik izrazio je Ministarstvu zahvalnost za susretljivost i suradnju te naglasio kako je od strane učenika i njihovih roditelja uplaćeno do sada 36.903 kuna. Od ostalih promotivnih materijala podijeljene su privjesnice u prijevoznim sredstvima te nadstolnici u kafićima, ugostiteljskim i drugim uslužnim objektima u brojnim hrvatskim gradovima. U humanitarnu akciju pozvani su i navijači Hrvatske nogometne reprezentacije, pri čemu se “za svaki gol i svaku pobjedu” može nazvati i izvršiti uplata donacije pozivom na broj 060 90 10.

Na kraju svojeg izlaganja fra Tomislav Glavnik zahvalio je Hrvatskim šumama za 20 godina vjerne suradnje, osobito u pomoći u ogrjevnom drvu i darovanju božićnih drvaca, dosadašnjem predsjedniku Uprave ing. Krunoslavu Jakupčiću, te novoimenovanom predsjedniku uprave Nediljku Dujiću i Ani Juričić Musa, voditeljici korporativnih komunikacija HŠ na suradnji. Osobitu zahvalnost Ravnatelj Hrvatskog Caritasa uputio je medijskim pokroviteljima i pratiteljima Večernjem listu, 24 sata; HRT-u, HKM-u, Laudato TV, Novom listu te brojnim radijskim i televizijskim postajama.

Potom je gospodin Nediljko Dujić, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma, pozvao na uključenje svih u pomoći obiteljima u potrebi na način da kupnjom drvca u tegli sudjeluju, osim u humanitarnom dijelu za dobrobit društva, i u ekološkoj osviještenosti i brizi za prirodu jer nakon Božića drvce mogu zasaditi u zemlju.

U program “Za 1000 radosti” -“Govori dobrim!” moguće je uključiti se tijekom cijele godine:

-Pozivom na donacijski telefon 0609010 (6,25 kn / 0,83 eura po pozivu; PDV uključen)

-Novčanom online uplatom na www.caritas.hr  ili na IBAN HR4023400091510126452 (poziv na broj 7-22)

-Donacijom roba ili usluga

Saznaj više o programu “Za 1000 radosti”– “Govori dobrim!” na poveznici:

mšm

Foto: Hrvatski Caritas