/‘Ljubičasti dan’: Biciklirajte ili zaplešite zumbu za sve oboljele od epilepsije

‘Ljubičasti dan’: Biciklirajte ili zaplešite zumbu za sve oboljele od epilepsije

„Ljubičasti dan“ koji je posvećen podizanju svjesnosti o epilepsiji obilježava se u nedjelju, 24. ožujka na Europskom trgu u Zagrebu. Središnja manifestacija „Bicikliraj za epilepsiju!“ počinje u 12 sati, a nakon bicikliranja užim centrom Zagreba i povratka na Europski trg, građani će se moći uključiti u ‘Zumbu obojenu u ljubičasto’ i zaplesati s veselom ekipom iz Jump In-a koju predvodi Snježana Panjkret.  

„Uvijek se rado odazivamo na akcije poput ove i pokušavamo pomoći potrebitima. Ovo je druga godina da sudjelujemo u ‘Ljubičastom danu’. Prošle je godine odaziv bio odličan, a nije izostala niti vesela atmosfera. Uz naše redovite vježbače, uključili su se i brojni prolaznici s ulice. Svi smo plesali kao jedno u ljubičastim majicama od Hrvatske udruge za epilepsiju, a tako će biti i u nedjelju“, rekla nam je Snježana Pankret, fitness instruktorica.

Dodala je kako energičnu atmosferu i velik broj ljudi očekuje i ove godine.

„Pozivamo sve da nam se pridruže i zazumbaju s nama na ‘Ljubičastom danu’, s ciljem podrške oboljelima od epilepsije. Odjenite nešto ljubičasto, povedite prijatelje, mame, tate, bake i djedove i pravac Europski trg. Vidimo se u 13 sati“, poručila je Snježana.

Za kraj je istaknula kako svi sudionici ovog mini treninga ili masterclassa, mogu očekivati jednostavne koreografije, koje su plesne i zabavne jer je cilj da svi lešu i dobro se zabave.

Ovogodišnji organizatori ‘Ljubičastog dana’ su: Hrvatska udruga za epilepsiju, Hrvatska lige protiv epilepsije, Referentni centar Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za epilepsiju, Referentni centar Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za preoperativnu obradu bolesnika s epilepsijom, Referentni centar Ministarstva zdravstva za epilepsije i konvulzivne bolesti razvojne dobi, Hrvatsko društvo za dječju neurologiju HLZ, Hrvatsko društvo za EEG i kliničku neurofiziologiju HLZ te Odjel za dječju neurologiju Klinike za pedijatriju KBC Sestre milosrdnice.

Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i Gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, čime je stavljena na razinu javnozdravstvene akcije od nacionalne vrijednosti.

Podsjetimo, obilježavanje „Ljubičastog dana“ – dana pružanja podrške i solidarnosti osobama s epilepsijom tradicionalno se u svijetu obilježava 26. ožujka.

Pogledajte više o događaju.

Maja Šubarić Mahmuljin

Foto: FB