/Mali genijalac Patrik treba pomoć da otputuje na natjecanje u Kinu

Mali genijalac Patrik treba pomoć da otputuje na natjecanje u Kinu

Osmogodišnji genijalac iz Zagreba Patrik Čudić pobijedio je na nacionalnom natjecanju iz mentalne aritmetike i jedini se iz Hrvatske plasirao na Svjetsko natjecanje mentalne aritmetike u Kini. Do natjecanja je ostalo 20 dana, a Patrikovoj obitelji nedostaje novca za put. Njegova majka traži rješenje i neće odustati te je otvorila i dva računa za donacije.

Prošle godine na Svjetskom natjecanju iz mentalne aritmetike u Rusiji osvojio je zlato, a ove godine svoj uspjeh želi ponoviti i u Kini.

”Opet ću pobijediti, jer sam prošle godine pobijedio, jer imam duh i znam kako će biti na svjetskom prvenstvu”, rekao je Patrik za RTL Vijesti.

I dok njegova pobjeda nije upitna, odlazak u Kinu nažalost jest.

”Mama, ako mi odemo i kad se vratimo, hoćemo li mi imati za kruh? Kad vas to dijete pita, imate knedlu u grlu. I ja mu kažem, naravno da ćemo imati, nemoj se brinuti’, rekla je Patrikova majka Petra Petrović za RTL.

Poslala je, kaže, stotine mailova i uvijek dobila isti odgovor. Prvotno ju je odbilo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja jer Patrikova disciplina nije vezana uz nastavni program, no ipak su pokazali inicijativu te još čekaju njihov konačni odgovor.

Patrikovom odlasku u Kinu možete pridonijeti i vi uplatama na navedeni broj računa:

Podaci za uplatu iz Hrvatske IBAN: HR5124840083235785862, vlasnik računa Patrik Čudić.

Podaci za uplatu izvan Hrvatske: https://www.gofundme.com/f/help-patrik-to-go-to-china…

Ili direktno za uplate iz inozemstva na račun: IBAN:IE67PSTS99030114370470
BIC:PSTSIE21

Podsjetimo, već smo pisali o Patriku nakon što je osvojio naslov svjetskog prvaka u mentalnoj aritmetici u Moskvi. U samo 5 minuta Patrik je riješio 70 zadataka – mentalno, to jest, napamet i s pomoću računaljke – abaka. Kući je ponio zlatnu medalju. Nadamo se kako će Patrik dobiti priliku da obrani zlatno već ove godine u Kini.

mšm/vijesti.rtl

Foto: Screenshot