/Mali zmaj ide na maturalac! Uključite se u kampanju i pomognite zmajićima

Mali zmaj ide na maturalac! Uključite se u kampanju i pomognite zmajićima

Mali zmaj je pokrenuo kampanju na crowdfunding platformi “Čini pravu stvar” da pomogne djeci koja si ne mogu priuštiti maturalac. Ovo humanitarno društvo za poboljšanje kvalitete života siromašne i nezbrinute djece tako želi pomoći svojim zmajićima da se ipak pridruže prijateljima na željno iščekivanom putovanju.

“Maturalac nije egzistencijalna potreba i jako je teško prikupiti donacije za tu svrhu, uvijek je nešto drugo hitnije i bitnije. Jako puno naših malih zmajeva maturanata će sjediti kod kuće dok su njihovi prijatelji iz razreda na putovanju koje su čekali godinama. Da bi to spriječili pomoći ćete nam vi. Što više novca prikupimo više ćemo zmajića poslati na maturalac”, napisali su na svom Facebook profilu.

Zbog toga su pokrenuli kampanju na crowdfunding platformi “Čini pravu stvar” da pokušaju prikupiti dovoljno novaca barem za nekoliko zmajića.

“Svaka kuna je bitna, nema premalog priloga. Kliknite na link. uključite se, dijelite, pozivajte prijatelje da se uključe!”, poručuju iz Malog zmaja.

mšm

Foto: FB