/Marin Čilić i zvijezde hrvatskog sporta priredili spektakl na Šalati: Ovo je tek početak!

Marin Čilić i zvijezde hrvatskog sporta priredili spektakl na Šalati: Ovo je tek početak!

Prvo izdanje humanitarnog teniskog turnira Gem Set Hrvatska završilo je sinoć u srcu Zagreba, pred više od 2000 posjetitelja koji su stigli na SRC Šalata te pred brojnim gledateljima koji su prijenos uživo mogli pratiti putem malih ekrana. Pozivu Marina Čilića odazvala su se trenutno najveća imena hrvatskog sporta. Bio je ovo jedinstveni sportski spektakl koji će zasigurno imati svoj nastavak narednih godina.

Iako su pravi pobjednici u ovoj priči plemenitost i djeca OŠ Tordinci iz Vukovarsko-srijemske županije, nakon napetih polufinalnih i finalnog meča, doznao se i sportski pobjednik turnira Gem Set Hrvatska. Mario Mandžukić te mladi hrvatski tenisač Patrik Jurina pobijedili su Marina Čilića i Luku Modrića u vrlo zanimljivom i napetom finalnom meču s rezultatom 11:9, pišu Sportske novosti.

Lovro Zovko i Ivan Klasnić, Jelena Kostanić Tošić i Lovre Miloš, Mate Pavić i Andrej Kramarić, Tena Lukas i Marijo Možnik, Ivan Dodig i Dario Šarić,  Franko Škugor i Dejan Lovren, Nikola Mektić i Valent Sinković, Ivan Ljubičić i Ivan Perišić, Mate Delić i Bojan Bogdanović te Iva Majoli i Mateo Kovačić parovi su koji su sudjelovali u sportskom dijelu turnira i koji su svojim teniskim vještinama itekako iznenadili gledatelje.

Bilo je tu sjajnih poteza i udaraca, vatrenog bodrenja s tribina, a parove su s klupa bodrili i Anja Konjuh, Dina Levačić, Sara Kolak, Mario Ančić, Martin Sinković te brojni drugi. Svi su oni pokazali svoje sportsko srce, igrajući tenis vrlo ozbiljno i borbeno, ali važnije od toga, ono ljudsko, slikajući se satima s brojnom djecom te dijeleći autograme svojim najvećim obožavateljima.

“Neizmjerno sam ponosan i sretan nakon svega. Zaista je neopisiv osjećaj bio igrati ovdje pred toliko gledatelja, u pravoj sportskoj ali i plemenitoj atmosferi. Još se jednom zahvaliti svim sportašima koji su bez imalo zadrške prihvatili poziv i odvojili vrijeme u svojim pretrpanim rasporedima da zajedno napravimo nešto ovako. Ovo je tek početak projekta Gem Set Hrvatska i vjerujem da ćemo s godinama promijeniti i uveseliti živote brojnoj djeci, a uz to, uz naše vjerne partnere kojima se ovom prilikom također želim zahvaliti, rasti i kao projekt i kao Zaklada“, izjavio je Marin Čilić.

Podsjetimo, projektom “Gem, set, Hrvatska” trebala bi se skupiti sredstva za igralište u OŠ Tordinci u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Zaklada Marin Čilić osnovana je 2016. godine s jednim ciljem: stvoriti uvjete da svako dijete ima priliku istražiti svoje talente i ostvariti svoj puni potencijal. Nažalost, brojna djeca diljem svijeta nemaju takvu priliku. Zaklada stoga želi stvoriti uvjete da sva djeca, neovisno o tome odakle dolaze, imaju priliku ostvariti svoj puni potencijal.

mšm/sportske.jutarnji.hr

Foto: FB (Marin Cilic Foundation)