/Marin Čilić projektom “Gem, set, Hrvatska” pomaže djeci: Tenis će zaigrati Modrić, braća Sinković…

Marin Čilić projektom “Gem, set, Hrvatska” pomaže djeci: Tenis će zaigrati Modrić, braća Sinković…

Zaklada Marin Čilić u lipnju će okupiti najpoznatije hrvatske sportaše u jedinstvenom sportskom događanju, prvom ovakih razmjera u Hrvatskoj. U danu prepunom tenisa i zabave, Marinu će se pridružiti brojni drugi hrvatski sportaši kako bi svi zajedno promovirali bitnost bavljenja sportom od najranije dobi i kako bi prikupili sredstva za izgradnju multifunkcionalnog sportskog igrališta u potrebitoj sredini u Hrvatskoj.

Projektom “Gem, set, Hrvatska” trebala bi se skupiti sredstva za igralište u OŠ Tordinci u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Humanitarni teniski turnir održat će se 12. lipnja na zagrebačkoj Šalati, a okupit će zvijezde hrvatskog sporta, poput Luke Modrića, Ivana Rakitića, Dejana Lovrena, Valenta i Martina Sinkovića, Ivana Dodiga, Matu Pavića, Saru Kolak, Anu Konjuh, Dinu Levačić, Bojana Bogdanovića, Ivana Klasnića i brojne druge sportaše.

Sredstva bi trebala biti skupljena prodajom ulaznica, a planira se i nagradna igra, tombola, pa možda i aukcija dresova poznatih sportaša.

Zaklada Marin Čilić osnovana je 2016. godine s jednim ciljem: stvoriti uvjete da svako dijete ima priliku istražiti svoje talente i ostvariti svoj puni potencijal. Nažalost, brojna djeca diljem svijeta nemaju takvu priliku. Zaklada stoga želi stvoriti uvjete da sva djeca, neovisno o tome odakle dolaze, imaju priliku ostvariti svoj puni potencijal.

Kako to želi ostvariti? Kroz stipendije, radionice, motivacijska predavanja, izgradnju infrastrukture u područjima gdje je pomoć potrebna. Kroz marljivi rad Zaklade i njenih prijatelja, Marin nastoji osigurati prostor i uvjete koji će novim generacijama omogućiti da rastu, bez obzira na okolnosti iz u kojima se nalaze.

mšm

Foto: marincilic.com