/Milin tata: Nitko ni u najluđim snovima nije očekivao takvu reakciju na liječenje!

Milin tata: Nitko ni u najluđim snovima nije očekivao takvu reakciju na liječenje!

Marin Rončević, otac male Mile koja je početkom mjeseca otputovala na liječenje u SAD, javio se s dobrim vijestima. Liječenje djevojčice  jako dobro napreduje.

“MRD, postotak leukemijskih blasta u koštanoj srži, joj je manji od 0,1% (stvar skaliranja tj. osjetljivosti testa – možda je 0,0 a možda 0,99). Ono što je bitno je da ni u najluđim snovima nitko nije očekivao takvu reakciju na liječenje. Sve ispod 10% je bilo super, ispod 5% odlično, ovo je nevjerojatno. To je molitva i ljubav stotina tisuća ljudi koji stoje bok uz bok najboljim dječjim liječnicima…”, napisao je Marin novinarima 24sata.

Prije odlaska na liječenje MRD je bio 88 posto, potom 50 posto, a sad je samo 0,1 posto. Ono što slijedi je transplantacija koštane srži.

“Ovo je sve bolje od ikakve prognoze, ičeg realnog, ali još nas puno toga čeka. Transplantacija je opasna i bolest u idućih pet godina može naći neki put, ali ovo je izvan svih očekivanja i odličan rezultat nakon samo pola prvog ciklusa. Mila izgleda super i njeno stanje je odlično”, poručio je Marin. 

mšm/Anita Anić-Božić, Andro Bernardić/24sata