/Milina obitelj donirat će 400 tisuća kuna od kuće za liječenje teško bolesnog dječaka

Milina obitelj donirat će 400 tisuća kuna od kuće za liječenje teško bolesnog dječaka

Marin Rončević, otac malene Mile koja se nalazi na liječenju u Philadelphiji, donirat će 400 tisuća kuna vlastitog novca za liječenje teško bolesnog dječaka Šimuna Petra!

Šimun Petar Maruna ima 10 godina, od kojih se osam bori s tumorom na mozgu.

Marin Rončević odlučio je donirati obitelji Maruna 400 tisuća kuna od hipoteke koju su dignuli na kuću, a sve je potvrdila Iva Funtek, koja je prvotno objavila apel na facebooku, uz dozvolu obitelji malenog dječaka.

“Šimun Petar ima 10 godina i predivno je vedro dijete, nažalost već osam dugih godina traje njegova borba s opakom bolešću. Počelo je s rakom na mozgu, gdje je operiran 2011. u Zagrebu, te se 2016. vratio novi tumor hondaplastični ostosarkom, gdje Šimun Petar odlazi u Grčku na tomoterapiju te nakon dva mjeseca dobiva progres koji Šimuna čini nepokretnim. Šimun ima i zatajenje bubrega te ima katetere i zadnjih godinu i pol je na palijativi.

Zamislite kako je jednom nevinom biću provoditi dane tamo gdje ljudi odlaze… a tek njegovim roditeljima? Šimun Petar ima još dvoje velike braće i seku koja studira, i žive kao podstanari i jedina primanja su tatina mirovina. Ova skromna obitelj iz Maslenice nikad nije tražila pomoć već se borila sama do sada kad je mama odlučila dignuti kredit da bi mogla priuštiti Šimunu potrebite stvari kao što su skupi vitamini i ostale stvari koje bolnica nažalost ne pokriva.

Put ih košta 1000 kn svaki tjedan. Na izmaku su snaga”, napisala je Iva. 

Ubrzo nakon toga napisala je komentar u kojem je napisala da joj se javio Milin tata. 

“Upravo mi se javio tata od naše male Mile. Mila je dobro, Bogu hvala. Tata Marin Rončević je odlučio donirati 400.000 kn čim novci sjednu na račun. Ja sva još drhtim… Nemam ni riječi ni mozak niti što da kažem! Marine moj, hvala ti. Hvala ti što si čovjek što pored svoje muke vidiš i tuđu!”.