/Milu čeka transplantacija koštane srži: Molimo se da ostane dobro!

Milu čeka transplantacija koštane srži: Molimo se da ostane dobro!

Liječnici u Philadelphiji malenoj Mili Rončević ponovo su radili punkciju i nalazi su dobri. Ako tako ostane i Mila se izbori protiv opake leukemije, trebala bi ići na transplantaciju koštane srži početkom srpnja. O usponima i padovima posvjedočio je Marin Rončević, otac Mile.

“U procesu je bilo puno neizvjesnosti te povremenih uspona i padova, od infekcija do svega ostalog. Sad slijedi pripremni ili međuciklus, no još ne znamo točno ni kad ni s čim. Stalno je na kontrolama svega. Nakon transplantacije čeka je oporavak od oko šest mjeseci, i ako stvarno bude sve u redu, tad se vraćamo kući”, rekao je u subotu tata Marin za 24 sata.

Podsjetimo, Mila se u SAD-u liječi od akutne megakariocitne leukemije. Djevojčica je u Americi proslavila svoj drugi rođendan.

“Stvarno malo toga zasad znamo, a i liječnici ne znaju više, odnosno nisu nam rekli. Jednostavno, sad je dobro, molimo se da tako i ostane te da se uspješno transplantiramo i da nemamo prevelike posljedice. Ako Bog da i sve bude po planu, najgore je prošlo, ali je jako teško unaprijed išta reći. I sama transplantacija i reakcija na nju znaju biti jako teške”, poručio je Milin otac.

mšm/24 sata

Foto: Mila Rončević