/‘NISMO SAME’ Uključite se; omogućimo ženama oboljelima od raka prijevoz taksijem na kemoterapiju

‘NISMO SAME’ Uključite se; omogućimo ženama oboljelima od raka prijevoz taksijem na kemoterapiju

Udruga Nismo same od 1. prosinca 2020. do 26. veljače 2021. provodi svoju osmu po redu humanitarnu akcija kojom prikupljamo sredstva za naš projekt taksi prijevoza na kemoterapiju žena oboljelih od raka koje se liječe u zagrebačkim bolnicama.

Projekt “Nisi sama – ideš s nama!” jedinstvena je socijalna usluga koju Udruga, jedina u Hrvatskoj, kontinuirano provodi od ožujka 2018., u suradnji s taksistima Udruženja Radio Taxi Zagreb.

Troškove projekta, na kojem u Udruzi svi volontiraju, pokriva se donacijama. “Do sada smo, zahvaljujući donacijama građana i tvrtki, bili podrška za 324 žene oboljele od raka, a našim smo korisnicama osigurali više od 11.000 vožnji na terapije koje znače život. Nažalost, 17 korisnica naše usluge izgubilo je bitku s bolešću”, kaže predsjednica Udruge Ivana Kalogjera.

Korisnice projekta su uglavnom žene slabijeg imovinskog stanja koje nemaju živućih članova obitelji, a na liječenje u Zagreb stižu iz svih krajeva Hrvatske. Podrška ovog projekta puno im znači u njihovom oporavku, kažu u Udruzi, a važnost projekta taksi prijevoza na kemoterapiju dodatno je došla do izražaja izbijanjem epidemije Covida-19 kada imunokompromitiranim osobama nije preporučljivo da za odlazak na terapije koriste javni prijevoz.

“Pozivamo sve građane i tvrtke da nas i ovoga puta podrže donacijama. Kupite za predstojeće božićne blagdane nešto iz našeg asortimana i učinite dobro djelo. Pokažimo zajedno ženama oboljelima od raka da nisu same”, poručila je Kalogjera.

Sve artikle moguće je naručiti putem e-maila info@nismosame.com ili Facebook stranice Nismo same. Donaciju je moguće uplatiti i na humanitarni račun Udruge IBAN: HR4124020061500084599.

bkk

Foto: Udruga Nismo same