/‘NOVA, A ZATVARA SE?’ Caritasova pučka kuhinja na Aveniji Dubrava u kojoj volontiraju i BBB gotovo prazna!

‘NOVA, A ZATVARA SE?’ Caritasova pučka kuhinja na Aveniji Dubrava u kojoj volontiraju i BBB gotovo prazna!

U Dubravi, odnosno u susjednom Retkovcu na adresi Avenija Dubrava 214, ovih dana otvorena je Caritasova pučka kuhinja. U kuhinji volontiraju tete iz vrtića i škola koje dijele hranu, a tople obroke priprema Ustanova Dobri dom Grada Zagreba, i to svaki dan od 11 do 13 sati. Svoj doprinos su dali i pripadnici navijačke grupe Bad Blue Boys koji rade na održavanju reda i provođenju propisanih mjera zaštite. Proteklih dana odaziv je bio vrlo slab, a ukoliko u idućih nekoliko dana i dalje bude samo nekolicina ljudi, kuhinja na ovoj adresi bi mogla biti zatvorena.

U Zagrebu je otvoreno nekoliko novih punktova za korisnike pučkih kuhinja kako bi mogli lakše preuzeti topli obrok. Dobri dom Grada Zagreba uz četiri svoje lokacije od 30. ožujka tople obroke dijeli i na tri lokacije Caritasa: Gajnice (Crnojezerska 20), Dubrava (Avenija Dubrava 214) i Caritas Župe Sv. Antuna Padovanskog (Sv. Duh 33).

U organizaciji podjele toplih obroka, uz Ustanovu Dobri dom Grada Zagreba, sudjeluju Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba, Caritas Zagrebačke nadbiskupije, Caritas Župe sv. Antuna Padovanskog (Sveti Duh) i Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb.

Uz nove tri lokacije, mjesta podjele su još:

-“Blagovaonica Branimirova“, Kneza Branimira 35 – za korisnike s područja Donji Grad (Centar), Gornji Grad – Medveščak, Trnje i Podsljeme;
-“Blagovaonica Cerska”, Cerska 3 – za korisnike s područja Dubrave i Maksimira;
-“Blagovaonica Alfirevićeva”, Alfirevićeva 6 – za korisnike s Peščenice i Žitnjaka;
-Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb, Siget 18 – za korisnike iz Novog Zagreba (Zapad, Istok, Brezovica).

Svi korisnici na podjelu obroka trebaju donijeti svoje posude kako bi mogli preuzeti obrok. Obroci se dijele svaki dan u vremenu od 11 do 13.30 sati, a dnevno je osigurano oko 2.200 obroka, priopćili su iz Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Također, korisnici se prilikom preuzimanja obroka moraju obvezno pridržavati propisanih uputa i mjera zaštite kako bi zaštitili i sebe i druge.

Ako znate nekoga potrebitog tko nema topli obrok, uputite ga na navedene adrese, posebice na novu pučku kuhinju u Retkovcu kojoj prijeti zatvaranje!

mšm

Foto: Caritas Zagrebačke nadbiskupije