/‘OBNOVA KUĆE MLADIĆU IZ KAŠTELA’ Član Kluba djece hrvatskih branitelja Domovinskog rata reagirao nakon snimke maltretiranja

‘OBNOVA KUĆE MLADIĆU IZ KAŠTELA’ Član Kluba djece hrvatskih branitelja Domovinskog rata reagirao nakon snimke maltretiranja

Toni Ivanišević, vlasnik konobe Rudine i još nekih lokala, poznat je po humanitarnom djelovanju. Ovaj član Kluba djece hrvatskih branitelja Domovinskog rata udruge veterana 4. gardijske brigade i bivši dugogodišnji član Pitt Bulla, nije mogao ostati ravnodušan kada je vidio snimku maltretiranja mladića u njegovim Kaštelima. Žrtvu nasilja poznaje iz viđenja.

“Kada sam ugledao iživljavanje i ponižavanje, odmah sam reagirao, prvo pozivom boksačkom klubu kojemu sam i sam sponzor da vidim gdje naći tog momka i što uopće radi u tom klubu, na što je trener, koji mi je i prijatelj, komentirao da je izvan sebe te rekao da je nasilnik maknut već prije četiri mjeseca iz kluba. Znam da trener strogo brani tučnjavu izvan kluba”, rekao je Ivanišević za Dalmatinski portal.

Pokušao je doći i do napadača, ali kako se snimka proširila, oni su mu bili nedostupni. Nazvao je žrtvu maltretiranja i rekao mu pomoći što god mu bude trebalo. 

“Danas sam došao do njega opet i jedna stvar me izuzetno oduševila, a to je da sam zatekao momke iz Zagreba koji su odmah, čim su vidjeli snimku maltretiranja sjeli u auto i došli mu dati podršku. Pokazali su da je Hrvatska ujedinjena kad je nepravda u pitanju. 

“Svaka čast Antoniju Plazibatu na brzom reagiranju i Vlatku Žaji iz Kaštela, koji je okupio momke da djelujemo, renovirat ćemo stan u kojem žive. S prijateljem građevinarom smo dogovorili adaptaciju zidova i ostalog, a s momcima iz kluba namještaj koji ćemo donijeti”, rekao je Ivanišević za Dalmatinski portal.

bl/Dalmatinski portal

Foto: Facebook/Toni Ivanišević