/‘ODISEJA BIJELOG ŠTAPA’ Vježbanje u teretani od sada i za slijepe osobe

‘ODISEJA BIJELOG ŠTAPA’ Vježbanje u teretani od sada i za slijepe osobe

Slijepe osobe se premalo kreću u svakodnevnom životu, ne izlaze često same iz kuća zbog velikih prepreka na ulicama, a svakako su im potrebni sport i rekreacija.

Vježbanje u teretani je adekvatna sportska aktivnost za njih, gdje imaju mogućnost trčanja na traci, vožnje bicikla, korištenja stepera i vježbanja na sličnim spravama.

Ovu aktivnost omogućuje im Udruga slijepih Međimurske županije preko projekta “Odiseja Bijelog štapa” koji sufinanciraju Općine: Donji Kraljevec, Belica i Nedelišće, a također je i jedna od aktivnosti programa “Osjetimo život” koji financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Opći cilj projekta “Odiseja Bijelog štapa” jest pružanje jednakih mogućnosti osobama s invaliditetom/slijepim osobama te uspostavljanje zdrave sportske navike kod osoba s teškoćama.

Specifični ciljevi su: organizirati i osigurati kvalitetne aktivnosti za slijepe osobe, ispuniti slobodno vrijeme slijepim osobama, osvještavati i senzibilizirati javnost prema slijepim osobama.

mšm

Foto: Udruga slijepih Međimurske županije